НОВИНИ

Лудогорец уволни Анте Шимунджа

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:33, 07.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
лудогорец уволни анте шимунджа
Слушай новината

Ръководството на българския шампион Лудогорец официално обяви уволнението на старши треньора Анте Шимунджа.

"Орлите" оповестиха решението на клубния си сайт, като в позицията им се казва, че решението за освобождаването на словенеца е дошло след загубата с 0:1 от Пирин в последния кръг на Първа лига.

Анте Шимунджа застана начело на разградчани в началото на 2022 година, като изведе тима до 11-а поредна титла на България, а през миналата есен вкара отбора в групите на Лига Европа.

"Словенският специалист Анте Шимунджа бе освободен от поста старши треньор на Лудогорец. Решението бе взето след домакинския мач с Пирин в неделя, който шампионите загубиха с 0:1. Помощниците на Шимунджа остават временно в отбора, за да помогнат на новия треньор, чието име ще бъде обявено скоро.

Шимунджа бе назначен за старши треньор на Лудогорец през януари 2022 г. Под негово ръководство отборът стана шампион за 11-и път и игра в групите на Лига Европа.

ПФК Лудогорец благодари на Анте Шимунджа за свършеното в Лудогорец и му пожелава успех в кариерата занапред", обявиха от Лудогорец.

За момента остава неясно кой ще наследи словенския специалист на "Хювефарма Арена", като сред спряганите имена е и това на Ивайло Петев, който изведе Лудогорец до първите му две титли в българското първенство през сезони 2011/12 и 2012/13.

Петев е без работа, след като за последно бе начело на националния отбор на Босна и Херцеговина, но от местната федерация взеха решение да не удължават договора му в началото на тази година. Понастоящем обаче българският специалист е свързван още с полския Лехия Гданск.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортен хаос във Франция заради националната стачка
Транспортен хаос във Франция заради националната стачка
Компанията на Велико Желев: Изненадани сме от внушенията за побой и изнудване
Компанията на Велико Желев: Изненадани сме от внушенията за побой и изнудване