НОВИНИ

Лудогорец вкара на "Олимпико", но бе обърнат от Рома и бе елиминиран от Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:43, 03.11.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
лудогорец вкара олимпико обърнат рома елиминиран лига европа
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Лудогорец допуснат обрат от 1:0 до 1:3 от Рома в двубой от последния шести кръг на група С в Лига Европа.

„Орлите“ откриха резултата на стадион „Олимпико“ в 41-ата минута, когато Рик Джонатан получи топката зад центъра, направи силен рейд в половината на римските „вълци“ и с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Руи Патрисио.

„Джалоросите“ получиха правото да изпълнят дузпа в 54-ата минута, когато Сисиньо ритна в прасеца Николо Дзаниоло в наказателното поле на българите. Зад топката застана Лоренцо Пелегрини, който с фалцов удар се разписа в левия ъгъл на стража Серджио Падт.

Рома направи пълен обрат след малко повече от час игра. Дзаниоло бе изведен отляво в пеналтерията и Лудогорец, където Оливие Вердон се опита да играе рамо в рамо, но избута италианския футболист в гърба и домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар отново се нагърби Пелегрини, който този път се разписа в долния десен ъгъл на Падт.

Четвърт час преди края на мача българският шампион вкара изравнително попадение, когато Рик Джонатан отне топката в центъра на терена и подаде към Матиас Тисера, който стреля, топката се отби в гърба на бранител на Рома и стана достояние на Нонато, който непокрит в наказателното поле на домакините прати топката непосредствено пред горната греда на вратаря Патрисио. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, голът на „орлите“ бе отменен заради нарушение на Рик Джонатан.

В 85-ата минута Николо Дзаниоло получи топката в половината на Лудогорец и нахлу в наказателното поле, където стреля по земя, разписвайки се между краката на Падт.

Лудогорец остана с човек по-малко в последната минута на редовното време, когато Оливие Вердон бе изгонен от игра с червен картон, тъй като настъпи по врата Залевски.

Така напролет Лудогоец ще продължи участието си в Лигата на конференциите, за сметка на Рома, който с актив от 10 точки зае второто място в група С на Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още предимно слънчево и днес
Все още предимно слънчево и днес
Израелският премиер поздрави Бенямин Нетаняху за победата му на изборите
Израелският премиер поздрави Бенямин Нетаняху за победата му на изборите