НОВИНИ

Лудогорец вкара шест гола на Хебър и се доближи на точка от първото място

лудогорец вкара шест гола хебър доближи точка първото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:56, 04.09.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец разгроми с 6:0 гостуващия Хебър Пазарджик в двубой от деветия кръг на Първа лига.

„Орлите“ откриха резултата на „Хювефарм Арена“ още в третата минута, когато дебютантът Аслак Фон Витри центрира отдясно в наказателното поле на гостите, вратарят Петър Дебърлиев не успя да избие и топката попадна в краката на юношата на разградчани Иван Йорданов, който с удар от воле се разписа в долния десен ъгъл на вратата на Хебър.

Съставът на Анте Шимунджа удвои преднината си в 27-ата минута. Бърнард Текпетей пусна диагонално извеждащо подаване по земя към Рик Джонатан в пеналтерията на новака в Първа лига, а бразилския халф на Лудогорец се разписа с удар от близка дистанция в горния ляв ъгъл на стража Дебърлиев.

Шампионите направиха преднината си в срещата класическа в 37-ата минута. Голмайсторът Йорданов пусна дълго извеждащо подаване към Текпетей отдясно в наказателното поле на Хебър, а ганаецът с диагонален удар от ждроб реализира в далечния долен десен ъгъл на противниковата врата.

Минута преди края на първата част „зелените“ реализираха четвърто попадение, дело на Спас Делев, който стреля от пряк свободен удар малко зад дъгата на наказателното поле. Фалцовата топка прехвърли стената и се озова в далечния десен ъгъл на вратаря Петър Дебърлиев, който нямаше как да спаси.

Три минути след началото на второто полувреме отново Делев бе в прегръдките на своите съотборници, след като се разписа с глава, засичайки топката на първа греда при центриране по фланга от страна на Кирил Десподов.

Точно след час игра Делев върна услугата на Десподов, когато центрира остро в наказателното поле на пазарджишкия тим, а футболист №1 на България за 2018 и 2021 година се разписа.

В класирането Лудогорец събра актив от 19 точки се изкачи на второто място с един пункт по-малко от лидера ЦСКА 1948. Хебър заема 13-ото място със 7 точки от девет изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилоти от няколко държави направиха зрелищно авиошоу над Букурещ
Пилоти от няколко държави направиха зрелищно авиошоу над Букурещ
"Денят започва" на 5 септември: След бедствието в Карловско - каква помощ ще получат пострадалите?
"Денят започва" на 5 септември: След бедствието в Карловско - каква помощ ще получат пострадалите?