НОВИНИ

Лудогрец загуби след луд мач в Линц със седем гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:58, 29.10.2020
Чете се за: 01:40 мин.
Футбол
лудогрец загуби луд мач линц седем гола

"Орлите" загубиха с 3:4 гостуването си на австрийския ЛАСК Линц, въпреки че в един момент изоставаха с 1:4, а в последния четвърт час играха и с човек повече.

На стадиона в Линц домакините изиграха много силно първо полувреме, след което водеха с 3:1. Те увеличиха аванса си в началото на втората част, но след това високомерния им подход можеше да им коства трите точки.

За Лудогорец блесетеше Елвис Ману, който отбеляза хеттрик, но дори неговите усилия не спомогнаха за това тимът от Разград да си тръгне с нещо от Австрия.

Двубоят започна кошмарно за българите, чиято отбрана се пропука след само две минути игра и позволи на Хусеин Балич да даде ранен аванс на отброа на ЛАСК.

За съжаление тежкия старт за "зелените" продължи и в 12-та минута те инкасираха второ попадение, след отлично изпълнение на заучено положение след ъглов удар, завършено подобаващо от Андреас Грубер.

Лудогорец обаче отвърна подобаващо и само три минути по-късно се върна в мача след добра комбинация между Алекс Сантана и Елвис Ману, която завърши с гол на юношата на Фейенорд.

Домакините бяха близо отново да си върнат аванса от два гола в 23-та минута, когато след нов корнер Балич стреля опасно с глава, но покрай вратата.

Футболистите на Станислав Генчев също не бяха далеч от гола след около половин час игра. Тогава след разбъркване в наказателното поле на австрийците, топката стигна до Алекс Сантана, но опитът му премина на сантиметри от дясната греда на вратата.

Пет минути по-късно домакините отново намериха пролука в българската защита. Андреас Андраде достави прекрасно центриране за Марко Рагуж, който от с прецизен изстрел от въздуха матира Пламен Илиев за 3:1 в полза на ЛАСК.

С този епизод се изчерпаха и интересните ситуации в това иначе динамично първо полувреме на стадион "Линцер Щадион".

Скоро след почивката преднината на гостите стана още по-изразителна. Удар на Балич рикошира последователно в Абел Анисе и Оливие Вердон и влетя за четвърти път във вратата на българския шампион.

В 67-та страхотен извеждащ пас остави Елвис Ману, който с малко избегна засадата, очи в очи срещу вратаря на ЛАСК Линц и въпреки че Шлагер докосна топката, нидерландецът вкара второто си попадение в среащата, намалявайки на 2:4.

Само шест минути след това Лудогорец получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Лукас Гъргич, който получи и директен червен картон за това си действие. Зад топката застана Елвис Ману и с безпощаден изстрел оформи своя хеттрик в мача, давайки надежди на "орлите", че имат шансове да стигнат до нещо от тази среща.

Домакините, макар и с човек по-малки не бяха далеч от пето попадение в 80-та мминута, когато хубав пробив на Гойгингер завърши с опасен удар покрай вратата.

В последните минути българите очаквано бяха по-активния отбор, но така и не застрашиха сериозно вратата на австрийския тим и в край на сметка трябваше да преглътнат втората поредна загуба в Лига Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освобождават шефа на велинградската болница заради конфликт на интереси?
Освобождават шефа на велинградската болница заради конфликт на интереси?
Епидемиолог: Ваксина срещу COVID-19 - не по-рано от следващото лято или зима
Епидемиолог: Ваксина срещу COVID-19 - не по-рано от следващото лято или зима