НОВИНИ

Луис де ла Фуенте: Целта ни е да победим във финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:16, 16.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
луис фуенте целта победим финала
Снимка: БТА
Слушай новината

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте не скри радостта си след драматичния успех над Италия с 2:1, който класира неговия тим за финала в третото издание на турнира Лига на нациите.

Минути след завършека на двубоя в Енсхеде, Нидерландия 61-годишният специалист разкри, че е много доволен от себераздаването на своите футболисти и качеството на играта и определи мача срещу "Скуадра Адзура" като "спектакъл"

"В подобни мачове винаги се страда до края, това е естествено. Струваше ни много срещу силен съперник като Италия, но по-важното е раздаването, качеството, играта ни и това, че отново сме на фина. Никога не сме се съмнявали в себе си. Съзнаваме напълно, че това е процес, който изисква време. Рано или късно нещата ще се получат. Играчите са убедени в това и изпълняват нещата, които тренираме. Мачът бе спектакъл", започна испанският наставник.

Де ла Фуенте, който замени начело на "Ла Фурия Роха" Луис Енрике, изрази още задоволството си от екипа, който има на разположение и се изказа много ласкаво за Хоселу, който бе големият герой в полуфиналния дуел срещу италианците, вкарвайки победния гол.

"Екипът, с който работя, е фантастичен. Убедени сме всички, че ще се получат нещата, към които се стремим", сподели бившият селекционер на юношеския и младежкия национален тим на Испания.

"Хоселу е голям футболист и е много важен. Всичките си смени бяха чудесни. До самия край търсеха гола. Имам на разположение изключителни защитници. Тук е и Начо. Имам привилегията да работя с тях", допълни бившият футболист, чиято кариера преминава основно в Атлетик Билбао.

Накрая испанският селекционер бе категоричен, че целта във финала е спечелването на трофея в Лигата на нациите, който убегна на тима преди две години, когато те загубиха от Франция.

"Целта ни е да победим във финала. Убедени сме, че може да се случи. Аз съм от хората, които вярват, че няма нищо случайно, а залагат на работата, вярата и постоянството", завърши Луис де ла Фуенте.

Големият финал в Лигата на нациите между Хърватия и Испания е в неделя вечер (18 юни) от 21.45 часа и ще може да го проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола със 7 деца катастрофира край Козлодуй, две са загинали
Кола със 7 деца катастрофира край Козлодуй, две са загинали
Румен Гечев: Когато дойдат конкретните текстове за промени в Конституцията, ще разговаряме
Румен Гечев: Когато дойдат конкретните текстове за промени в Конституцията, ще разговаряме