НОВИНИ

Луис Енрике: Продължаваме да се борим, за да постигнем целите си

ПСЖ е на крачка от шампионската титла във френската Лига 1.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:33, 26.04.2024
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
луис енрике посвещавам купата кристоф галтие
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Намираме се в прекрасен момент във всяко отношение. Всички играчи са на разположение, с изключение на Серхио Рико и Преснел Кимпембе. Всички останали имат шанс да играят. Клубът има много големи амбиции. Това е краят на един много атрактивен сезон. Ние продължаваме да се борим, за да постигнем целите си. Това каза треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике ден преди мача с Льо Авър, след който ПСЖ може да спечели титлата в Лига 1.

Попитан дали значимостта на мача може да доведе до промени в състава, испанецът обясни:

"Вярвам, че всеки мач на ПСЖ е бил възможност за всеки един от играчите. Показахте ми една статистика, в която пише, че сменям по 5-6 играчи на мач. Ще продължа по същия начин. Защо да се променям?", обясни треньорът на парижани.

"Предстои ни утре труден двубой срещу съперник, който все още има цели. Ще бъде по-особен мач, защото няма да има празни места. Единственото, което може да се промени е това, че ще станем шампиони, ако победим. Да станем шампиони на нашия стадион, пред нашите привърженици‚ това е възможно най-идеалната обстановка и момент", коментира Луис Енрике.

"Сега отборът ни има по-голяма зрялост в сравнение с февруари. Но това е част от процес. ПСЖ промени много неща от лятото насам. Ще видим в края на сезона какво сме постигнали. И съм убеден, че следващата година ще бъдем по-силни", обясни наставникът.

Той коментира и представянето на младия Лукас Бералдо.

"Давам му много добра оценка. Той е толкова млад играч, който идва от Бразилия, който не говори езика. Но способността му да се адаптира и представянето му бяха впечатляващи. Той е много добро попълнение и ще има възможност да се изявява, докато аз съм тук", заяви Енрике.

За младия футболист на парижани - 17-годишния Сени Маюлю, който бе пускан като титуляр два пъти, включително и в сряда срещу Лориен, треньорът каза, че той е "перфектният играч за стила на игра на отбора".

"Много съм доволен, че продължава в отбора и иска да подпише договора си. Мисля, че ще бъде важен играч в бъдеще", каза Луис Енрике за талантливия халф.

Попитан какво е казал на Рандал Коло Муани в края на мача срещу Лориен, Енрике отговори:

"Важно е да бъдеш до играчите си, когато имат нужда. Рандал е топ играч, със страхотен трансфер, но той е в момент, в който не е 100% уверен. Той няма късмет. Но има невероятен капацитет за работа. Насърчих го да продължи. Моята работа е да се уверя, че всички играчи се справят добре. Много съм доволен от представянето на Коло Муани. Вярвам, че може и по-добре. Когато възвърне самочувствието си, представянето му ще бъде по-добро", обясни испанският специалист.

Пари Сен Жермен е в борбата да направи требъл в края на сезона - титла, Шампионска лига и Купа на Франция.

При успех срещу Льо Авър утре вечер, парижани ще спечелят титлата в Лига 1. На 1 май е първият полуфинал срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига. На 25 май ПСЖ ще спори с Олимпик Лион на финала на турнира за Купата на Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънските власти освободиха и другите два риболовни кораби от Констанца
Румънските власти освободиха и другите два риболовни кораби от Констанца
Туристическият бранш по Северното Черноморие е готов да посрещне летния сезон
Туристическият бранш по Северното Черноморие е готов да посрещне летния сезон