НОВИНИ

Льов включи Мюлер и Хумелс в състава за Евро 2020

Национален отбор на Германия по футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:57, 19.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Футбол
Слушай новината

Нападателят Томас Мюлер и защитникът Матс Хумелс се завръщат в състава на Германия за Европейското първенство това лято, обяви селекционерът на Бундестима Йоаким Льов.

Двамата бяха извадени от отбора след провала на Световното първенство в Русия през 2018 година, като от тогава не са носили екипа на родината си, но ще могат да го сторят на финалите на Евро 2020 след силното си представяне за Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд през този сезон.

"В тези обстоятелства може да прекъснем смяната на поколенията. В защита нямахме нужната стабилност напоследък и може би причината е липсата на опит. Матс е играч, който влияе на своите съотборници и ни носи опит", коментира Льов.

"Искаме да имаме отбор, който е пълен с амбиция и настроение и който дава всичко от себе си, за да успее на терена. Това е нашата цел и може да се усети, че този отбор иска да бъде успешен на европейското", допълни треньорът на Германия.

Извън състава остават крилото Марко Ройс, който вчера заяви, че има нужда от почивка след тежкия сезон с Борусия Дортмунд, както и вратарят на Барселона Мар Андре Тер Щеген, който се възстановява от контузия.

В групата от 26 души обаче се завръща централният нападател Кевин Воланд, който направи силен сезон с Монако, както и 17-годишният халф на Байерн Джамал Мусиала, който направи своя дебют за Германия преди само два месеца.

Евро 2020 започва на 11 юни и ще се излъчва по БНТ. Всички мачове ще можете да гледате онлайн и в специалната секция за европейските финали на bntnews.bg.

Съставът на Германия за Евро 2020:

Вратари: Нойер, Лено, Трап;

Защитници: Кох, Рюдигер, Халщенберг, Клостерман, Гюнтер, Хумелс, Госенс, Матиас Гинтер, Зюле;

Халфове: Кимих, Горецка, Хаверц, Кроос, Мусиала, Джан, Хофман, Нойхауз, Гюндоган, Сане;

Нападатели: Мюлер, Воланд, Вернер, Гнабри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов е катастрофирал на бул. "България" и "Гоце Делчев" (СНИМКИ)
Вежди Рашидов е катастрофирал на бул. "България" и "Гоце Делчев" (СНИМКИ)
Антон Златанов става директор на СДВР
Антон Златанов става директор на СДВР