НОВИНИ

Любо Ганев към националките: Това е годината на женския волейбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:07, 11.05.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Волейбол
любо ганев националките годината женския волейбол

Лично президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев пожела успех на момичетата от женския национален отбор по волейбол преди началото на изключително важното лято за тях.

През тази година "лъвиците" ни ще играят в Европейската Златна Лига, като нашите момичета попаднаха в Група "В" с тимовете на Украйна, Словакия и Финландия.

България ще бъде домакин на шест мача от тази група, като двубоите ще се проведат в периода 4-6 юни в зала "Колодрума" в Пловдив.

Освен това, от родната федерация си спечелиха и домакинство на финалите в Европейската Златна Лига, на които домакин ще бъде "Арена Русе" в едноименния град.

Без съмнение обаче най-дългоочакваното събитие за волейбола у нас е Европейското първенство за жени, на което ще бъдем домакини, съвместно с още три страни. В България мачовете ще се играят в Пловдив, като националките ни ще играят отново в зала "Колодрума"

Във вчерашния ден пък Любомир Ганев направи специално обръщение пред целия отбор, воден от Иван Петков, преди тренировката на момичетата в зала „Левски София“.

„След миналата година, в която нямахме състезания, вече започваме. Пожелавам ви на първо място да сте здрави. Тази година е годината на женския волейбол в България и федерацията ще направи всичко, което имат треньорският щаб и състезателките като изисквания. От вас искаме само да се влагате във всяка тренировка и всеки един мач. Ще има достатъчно срещи през годината. Предстоят ни приятелски мачове в Полша и след това Европейската златна лига, за да стигнем до Европейското първенство. Пожелавам ви успех. И още веднъж най-важното – бъдете здрави“, заяви Любо Ганев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще участва на Европейското по ориентиране в Швейцария тази седмица
България ще участва на Европейското по ориентиране в Швейцария тази седмица
Оправдателните присъди на Дянков, Трайков и Прокопиев влизат в сила
Оправдателните присъди на Дянков, Трайков и Прокопиев влизат в сила