НОВИНИ

Любо Пенев: Бях изгонен преди 10 месеца, някой защити ли ме тогава?

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:24, 30.05.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Любослав Пенев коментира интервюто на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев от преди няколко дни, засягайки темата за своето освобождаване от тима от Борисовата градина преди по-малко от година.

Договорът му с ЦСКА 1948 е за две години, но обвързаността на специалиста ще е малко по-широка, свързана с втория отбор и школата на клуба.

Любо Пенев беше представен на брифинг от изпълнителния директор на тима Добрин Гьонов.

„За мен е важно, че отборът иска да развива професионален футбол, работи професионално, клубът иска да се развива. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. Ако не успеем, продължаваме и после ще го постигнем на следващата година“, сподели Любо Пенев при представянето си в пресклуб „България“.

„След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Вие следите футбола в България. Аз бях изгонен. Това е решение на ръководството, аз съм професионалист, обичам футбола и обичам да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой защити ли ме? В 12 часа през нощта? Обичам да работя и ще работя. И сега ще работя за един клуб. Някой да ме е издържал? Не. След като не ме искат, аз ще се оправям сам“, каза треньорът.

„Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност, тези, които са ме изгонили да си носят отговорност", каза още специалистът.

„Убеден съм, че ще ме питате за интервюто на Гриша Ганчев, всички са наясно, че това е режисирано интервю, скалъпена история с много неверни неща и някои истини. Като например, след втория лагер в Банско, щяха да спукат топката. И втората, след лагера в Турция, много контузии. Има двама отговорни – старши треньорът и кондиционния. Същите тези 10 футболисти, без новите попълнения, завършихме перфектно първенството и спечелихме купата, това са същите футболисти. Ако има някой, който не си върши работата... Кои са отговорните за тези грешки? Това не е темата. Малко разширих отговора, за да съм по-ясен“, каза още Пенев.

„Единият отбор се казва ЦСКА София, другият ЦСКА 1848. По отношение на феновете, бяха наречени кибиците от Дървеното. Без тези кибици Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Без да си слагам медали, отново им спасих грешното управление с неправилните решения. Затварям тази тема“, сподели още Любо Пенев.

По време на пресконференцията беше представен и треньорът на дубъла Валентин Илиев.

"Вальо и Любо ще бъдат в клуба, докато те решат. Даваме им пълна свобода да работят, да имат време, да развият своите визии и виждания, да гонят целите, които поставяме заедно. Естествено, не можем да ги спрем, ако те решат да си тръгнат", каза изпълнителният директор Добрин Гьонов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдят банкова служителка, присвоила 27 000 лв. от сметка на клиент
Съдят банкова служителка, присвоила 27 000 лв. от сметка на клиент
България е сред най-големите европейски износители на слънчоглед
България е сред най-големите европейски износители на слънчоглед