НОВИНИ

Любопитни дуели в четвъртфиналите на Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:20, 17.03.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
ясни полуфиналистите лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Много интересни сблъсъци ще ни предложат четвъртфиналите в турнира Лига на конференциите, отреди церемонията по тегленото на жребия днес в Нион, Швейцария.

В един от най-интересните двубои един срещу друг ще се изправят тимовете на Гент и Уест Хям Юнайтед. Белгийците достигнаха до тази фаза, след като елиминираха с общ резултат 5:2 Истанбул Башакшехир, като основна заслуга имаше младият нигериец Гифт Орбан, който вкара най-бързия хеттрик в историята на европейските клубни турнири в рамките на само три минути по време на реванша в Турция. "Чуковете" пък нямаха проблеми срещу кипърския АЕК Ларнака, а любопитното е, че момчетата на Дейвид Мойс са в серия от осем поредни победи в турнира от началото на кампанията.

Не по-малко интересно се очертава да бъде и в двойката АЗ Алкмаар - Андерлехт, като в предишния кръг нидерландците елиминираха италианския Лацио, докато белгийците се справиха с друг от фаворитите в турнира в лицето на Виляреал. Припомняме ви, че в плейофната фаза "лилало-белите" отстраниха и българския шампион Лудогорец.

Съставът на Фиорентина пък, който е в търсене на своя първи полуфинал в Европа от сезон 2014/15 насам ще има за съперник в следващия етап коварния полски тим Лех Познан. В осминафиналите "виолетовите" надиграха с общ резултат 5:2 турския Сиваспор, докато Лех Познан не остави шансове на шведския Юргорден.

В последният четвъртфинал пък един срещу друг ще се изправят отборите на Базел и Ница. В последните два месеца френският тим се представя много силно под ръководството на Дидие Дигар, който замени уволнения Люсиен Фавр. В същото време Базел изпитва затруднения у дома в Швейцария, където се намира на 6-то място в подреждането, а в осминафиналите на Лигата на конференциите преодоля трудно Слован Братислава след изпълнение на дузпи.

Четвъртфиналните дуели в Лигaта на конференциите ще се проведат на 13 и 20 април, а полуфиналите са на 11 и 18 май.

Ето жребият за Лигата на конференциите:

Четвъртфинали:

Лех Познан - Фиорентина

Гент - Уест Хям Юнайтед

Андерлехт - АЗ Алкмаар

Базел - Ница

Полуфинали:

Лех Познан/Фиорентина - Базел/Ница

Гент/Уест Хям Юнайтед - Андерлехт/АЗ Алкмаар

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финландският президент на визита в Турция
Финландският президент на визита в Турция
Задържаха четирима души по време на наркосделка във Варна
Задържаха четирима души по време на наркосделка във Варна