НОВИНИ

Любослав Пенев: За нас всеки следващ мач е решителен

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:13, 08.10.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
любослав пенев нас всеки следващ мач решителен
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция преди следващия двубой на неговия тим от Първа лига срещу Черно море.

"Червените" приемат варненци на стадиона в Бистрица в неделя вечер (9 октомври) от 21.00 часа в среща от 13-ия кръг на шампионата.

Пенев разкри, че очаква труден двубой срещу Черно море и допълни, че се надява неговите футболисти да продължат да работят по същия начин, както до момента.

"Най-общо казано искаме да играем по нашия начин и да реализираме положенията си. Черно море е сериозен отбор и го показа през последните години. Имат добър треньор. Важно е един треньор да се запази дълги години. Ще подходим сериозно. Ние сме към края на първия полусезон. За нас всеки следващ мач е решителен. Не искам да мислим за зимната подготовка, макар че тя се подготвя. Концентрираме се само върху утрешния мач. Всеки си гони интереса. Момчетата работят добре, отборно, колективно. Това искам от тях. Дай Боже да продължим по тази линия", заяви треньорът на ЦСКА 1948.

Наставникът коментира още и дали има шанс отбора да се раздели с някой от своите футболисти по време на зимния трансферен прозорец.

"Добрите резултати са на лице, но не трябва да се задоволяваме с това. Момчетата разбират, че когато имаме анализ, следват и корекции. Освен Чочев имаме и много други футболисти, които срещу добра оферта биха се озовали в чужбина. Не бих спрял никой футболист. Искам да имаме повече българи, които да играят в чужбина. Всеки отбор би искал да има футболист като Чочев. Имаме голмайсторски потенциал, но за момента не го реализираме. Това ще стане в по-следващи етапи на развитие. Когато говорим за Чочев, е положително, че вкарваме тези ситуации", сподели Пенев.

Накрая специалистът говори и затова как ще протече подготовката на ЦСКА 1948 по време на паузата заради Световното първенство в Катар.

"Кратката почивка през лятото ще бъде компенсирана по време на зимната подготовка. Това е логично. Събираме се в началото на януари. Това е календарът. Чакаме противник и се подготвяме. Има жребий, не знам кой е противник. Подготвени сме и продължаваме да се подготвяме. Отборите, които бяха в Европа, ще имат да наваксват мачове. Това е нещо нормално. Няма напрежение. Работим в спокойна атмосфера. Имаме си програма, която следваме. Това не бива да вкарва напрежение в нашите редици. Няма причина, която да ни тревожи. Имам желание да бъдат привлечени няколко футболисти в зимния трансферен прозорец", завърши Любослав Пенев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калояна Налбатнова на два полуфинала на турнир в София
Калояна Налбатнова на два полуфинала на турнир в София
Илиана Раева награди деятели по повод 70 години художествена гимнастика в България
Илиана Раева награди деятели по повод 70 години художествена гимнастика в България