НОВИНИ

Маме Диуф участва в драматичен футболен мач със Страхил Попов

топка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 03.12.2021
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Сякаш филм, а не истински мач се разигра по време на турнира за Купата на Турция. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Стоук Сити Маме Диуф от нападател се превърна във вратар, не веднъж, а два пъти. А ръкавиците му, оказва се, имаха магически сили.

Двубоят бе от четвъртия кръг на надпреварата между Еюпспор и Хатайспор на сенегалския играч. Съотборник му е българският футболист Страхил Попов. Нашият сънародник стана пряк свидетел и участник във „футболния филм“, записвайки пълни 120 минути.

Редовното време вървеше към равенство 1:1 и продължения. Но в 4-ата минута от даденото продължение на второто полувреме Хатайспор остана с десет души след изгонването на вратаря, който събори съперников футболист пред наказателното поле. В този момент отборът вече беше направил всичките си възможни смени, а под рамката, обличайки изключително широк вратарски екип, застана опитният Маме Диуф. Все пак при удара тимът имаше късмет и топката не влезе в мрежата.

При продълженията нападателят се върна на позицията си на терена, тъй като по правило отборът можеше да направи допълнителна смяна на този етап от мача.

След това, драмата, достойна за филмова продукция, се разви с втори червен картон в 121-ата минута, отново при 1:1. И отново вратарят беше изгонен. Този, който влезе като смяна.

Затова сега Маме Диуф отново сложи магическите ръкавици, за да пази, този път при изпълненията на серията от дузпи.

Преди да опази при първия удар, самият сенегалец застана на бялата точка за изпълнение и се оказа точен, с което даде преднина на своя Хатайспор.

В крайна сметка тимът на Маме Диуф и Страхил Попов успя да излезе краен победител след дузпите, заради неточни изпълнения на съперникови играчи.

Маме Диуф се присъедини към турския клуб през миналата година. Част от феновете го помнят заради изявите му във Висшата лига на Англия.

Други обаче се досещат за ситуацията през 2011 г., когато нападателят изчезна за няколко дни преди собствената си сватба. Тогава за Мьолде се състезава още един сенегалец, при това също Диуф, и именно него бъдещата съпруга подозираше, че е бил съпричастен за изчезването на младоженеца, като вероятно двамата са заминали за мач на Мьолде в шампионата на Норвегия. Но историята завърши добре - двойката все пак се ожени. Въпреки че не стана ясно каква е била причината за изчезването.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев е избран за председател на 47-ото Народно събрание
Никола Минчев е избран за председател на 47-ото Народно събрание
Искра Михайлова: "Възраждане" ще издигне своя кандидатура за председател на НС
Искра Михайлова: "Възраждане" ще издигне своя кандидатура за председател на НС