НОВИНИ

Манчестър Сити гледа към 1/4 финалите в ШЛ, способен ли е Гладбах на чудо?

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:52, 16.03.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
манчестър сити гледа финалите способен гладбах чудо

"Гражданите" взеха добър аванс след успеха с 0-2 като гост на Борусия Мьонхенгладбах преди три седмици и по всичко изглежда не би трябвало да имат трудности по пътя си към "Голямата осмица" в най-престижния европейски клубен турнир.

По подобие на другия германо-английски сблъсък между РБ Лайпциг и Ливърпул, и тук двете срещи ще се изиграят на "Арена Пушкаш" в Будашеща. Това се налага заради противоепидемичните мерки, свързани с COVID-19.

В първия мач английския тим напълно очаквано контролираха случващото се на терена и стигнаха до два гола, дело на Бернардо Силва и Габриел Жезус.

Така момчетата на Пеп Гуардиола изглеждат много близо до 1/4 финалите в турнира, но със сигурност не бива да подценяват мача срещу Гладбах.

Играчите на Марко Розе се намират в кошмарна форма, като нямат победа в Бундеслигата от близо два месеца. Последният им успех въобще пък дойде в началото на февруари, когато "жребчетата" надиграха с 2-1 Щутгарт за Купата на Германия.

Любопитното е, че тази лоша форма на немския тим съвпадна с официалното потвърждение за това, че техният наставник Марко Розе от следващия сезон ще застане начело на Борусия Дортмунд.

От както тази новина беше обявена, Борусия Мьонхенгладбах са в серия от шест поредни загуби във всички турнири.

Ще успеят ли играчите на Гладбах да спрат ужасяващата си серия или Манчестър Сити ще продължи с победите по пътя към финала в Истанбул през май?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София с онлайн система за прием в първи клас от 29 март
София с онлайн система за прием в първи клас от 29 март
В Лондон поредното бдение прерасна в сблъсъци с полицията
В Лондон поредното бдение прерасна в сблъсъци с полицията