НОВИНИ

Манчестър Сити изхвърли Челси от Купата на лигата, Арсенал и Тотнъм също отпаднаха

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 09.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
манчестър сити изхвърли челси купата лигата арсенал тотнъм също отпаднаха
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:0 като домакин в дербито от 3-ия кръг в турнира за Купата на лигата на Англия.

На стадион "Етихад" в Манчестър и двамата наставници Хосеп Гуардиола и Греъм Потър заложиха на голяма част от своите резерви, но все пак "гражданите" взеха своето с два бързи гола след почивката.

Първо, Рияд Марез даде аванс на домакините след точно изпълнен пряк свободен удар в 55-ата минута, а само пет по-късно удар на алжиреца бе отразен от Едуард Менди, но при добавката Хулиан Алварес бе точен за 2:0.

Гостите от Лондон също имаха своите шансове да стигнат до гол, но много силен двубой за Сити изигра резервният вратар Щефан Ортега.

В друга среща от надпреварата лидерът във Висшата лига Арсенал бе елиминиран от турнира след загуба с 1:3 на своя "Емиратс" от тима на Брайтън. Еди Нкетия даде аванс на домакините, но Дани Уелбек, Каору Митома и Тарик Лампти осигуриха пълния обрат в полза на "чайките" и място в 1/8-финалите на надпреварата.

Големият съперник на "артилеристите" Тотнъм също напусна турнира безславно след загуба с 0:2 при визитата си на Нотингам Форест. Точни за "червените" бяха Ренан Лоди и Джеси Лингард, които се разписаха в 50-ата и 57-ата минута.

Ливърпул все пак се класира за 1/8-финалите, след като се спаси на косъм от загуба срещу третодивизионния Дарби Каунти. В крайна сметка "мърсисайдци" продължиха към следващата фаза след 0:0 у дома в редовното и успех с 3:2 при изпълнението на дузпи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли
Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли
Интер разби Болоня у дома и се завърна в четворката за първи път от август насам
Интер разби Болоня у дома и се завърна в четворката за първи път от август насам