НОВИНИ

Манчестър Сити наказа грешките на Арсенал и се изкачи на върха във Висшата лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:20, 15.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Манчестър Сити
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна победа с 3:1 при визитата си на Арсенал в отложено дерби от 12-ия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите“ откриха резултата на стадион „Емирейтс“ в 24-ата минута след грешка от страна на бранителя на „артилеристите“ Такехиро Томиясу. След дълга висока топка, изпратена дълбоко в половината на домакините, японецът опита да върне топката към стража Аарън Рамсдейл, но подаването му се оказа късо и то бе пресечена от Кевин Де Бройне, който с прехвърлящ удар от движение от границата на наказателното поле даде преднина на шампионите на Англия.

Арсенал изравни резултата в края на първото полувреме, когато Едуард Нкетия бе изведен отляво в пеналтериятя на Сити и стреля от малък ъгъл, но бе съборен от вратаря на гостите Едерсон и главният рефер на двубоя Антъни Тейлър отсъди дузпа. Зад топката застана Букайо Сака, който с премерен изстрел по земя се разписа в обратния долен десен ъгъл на стража Едерсон.

Съставът на Пеп Гуардиола отново поведе в 72-ата минута след нова грешка от страна на отбраната на „топчиите“. Габриел Магаляеш сбърка в изнасянето на топката, Ерлинг Холанд получи топката, напредна към наказателното поле на „червено-белите“ и пусна успореден пас към връхлитащият Джак Грилийш, който с фалцов удар се разписа за 2:1.

Точка на спора сложи Холанд десетина минути по-късно, когато Де Бройне бе изведен отдясно в пеналтерията на Аресенал и върна топката на точката за дузпа, където норвежкият нападател на Манчестър Сити с прецизен изстрел прати топката в долния десен ъгъл на Рамсдейл.

В класирането Манчестър Сити събра актив от 51 точки и се изкачи на първото място, задминавайки втория Арсенал, който има същия точков актив, но тимът на Микел Артета е с по-лоши показатели от „гражданите“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-голямата плаваща библиотека в света радва читателите в Йордания
Най-голямата плаваща библиотека в света радва читателите в Йордания
Сергей Лавров очерта обновена концепция за външната политика на Москва
Сергей Лавров очерта обновена концепция за външната политика на Москва