НОВИНИ

Манчестър Сити не победи Спортинг, но продължава напред в Шампионската лига

манчестър сити победи спортинг продължава напред шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:53, 09.03.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити завърши наравно 0:0 при домакинството си на Спортинг (Лисабон) в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Първенецът на Англия продължава напред в турнира, тъй като победи португалския тим с 5:0 в първия двубой.

Домакините имаха пълно надмощие на събитията на терена, но удари на Стърлинг и Фоудън бяха спасени от вратаря на гостите Антонио Адан. Сити претендираха и за нарушение срещу Габриел Жезус в наказателното поле на Спортинг, но дузпа не бе отсъдена от рефера Халил Мелер.

Съставът на Пеп Гуардиола стигна до гол в началото на второто полувреме, но попадението на Жезус бе отменено заради засада и намеса от страна на ВАР.

Четвърт час преди края на срещата резервата Маркъс Едуардс изведе Паулиньо очи в очи с резервния страж на "гражданите" Скот Карсън, но крилото на португалците стреля право в тялото на 36-годишния вратар.

В добавеното време на срещата Джон Стоунс и Рахийм Стърлинг можеха да донесат победата за домакините, но ударите им профучаха покрай гредите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал (Мадрид) с феноменален обрат срещу ПСЖ след хеттрик на Бензема
Реал (Мадрид) с феноменален обрат срещу ПСЖ след хеттрик на Бензема
Войната в Украйна - втората седмица
Войната в Украйна - втората седмица