НОВИНИ

Манчестър Сити остава в борбата за титлата след зрелищен обрат срещу Тотнъм

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:11, 19.01.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
манчестър сити остава борбата титлата зрелищен обрат тотнъм
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити направи обрат от 0:2 до 4:2 срещу Тотнъм в отложен двубой от седмия кръг на английската Висша лига.

„Шпорите“ откриха резултата на стадион „Етихад“ в последната минута от първото полувреме. След висока преса от страна на лондонския тим, топката бе върната към вратаря Едерсон, който побърза да комбинира със съотборника си Родри в наказателното поле, но той бе пресиран от Родриго Бентанкур изчисти неубедително. Кълбото стана притежание на Деян Кулушевски, който с изстрел по земя пред границата на пеналтерията се разписа в долния десен ъгъл.

Тотнъм успя да реализира второ попадение дълбоко в двеминутното добавено време на първата част. Голмайсторът Кулушевски изведе Хари Кейн отдясно в наказателното поле на „гражданите“. Английският национал взе топката от Родри чрез шпагат, след което нанесе мощен удар от малък ъгъл. Стражът Едерсон изби, но кълбото попадна на главата на Емерсон Роял, който с изстрел с глава от границата на вратарското поле прати топката в мрежата.

Манчестър Сити намали изоставането си в 51-ата минута. Рияд Марез центрира отдясно в наказателното поле на гостите, вратарят Юго Лорис излезе неразчетено, опитвайки се да избие топката с една ръка, но се озова на земята, а от това се възползва Хулиан Алварес, който изпревари Иван Перишич и прати кълбото в опразнената врата.

Две минути по-късно футболистите на Пеп Гуардиола възстановиха равенството. Родриго Ернандес пусна високо извеждащо подаване в наказателното поле на Тотнъм към Марез, който отклони топката към Ерлинг Холанд, а норвежецът с изстрел с глава от близко разстояние я прати в обратния ляв ъгъл на стража Лорис.

Шампионът на Англия направи пълен обрат в 63-ата минута, когато Риад Марез получи топката отдясно пред наказателното поле на „шпорите“, елегантно елиминира поемането си опеката на Иван Перишич, нахлу в пеналтереията и от малък ъгъл по диагонала се разписа в близкия долен ляв ъгъл на вратата.

Крайният резултата оформи Рияд Марез с второто си попадение в срещата, реализирано в последната минута на редовното време.

В класирането Манчестър Сити е втори с актив от 42 точки, на 5 пункта зад лидера Арсенал. Тотнъм пък е пети с 33 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метър и половина сняг натрупа по високите места в Анталия
Метър и половина сняг натрупа по високите места в Анталия
Реал Мадрид навакса два гола пасив срещу Виляреал и е четвъртфиналист за Купата на Испания
Реал Мадрид навакса два гола пасив срещу Виляреал и е четвъртфиналист за Купата на Испания