НОВИНИ

Манчестър Сити пропусна да се завърне начело след домакинска загуба от Брентфорд

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:38, 12.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
манчестър сити пропусна завърне начело домакинска загуба брентфорд
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити допусна изненадващо поражение с 1:2 при домакинството си на Брентфорд в двубой от 16-ия кръг на английската Висша лига.

„Пчеличките“ откриха резултата на стадион „Етихад“ в 16-ата минута, вратарят Давид Рая центрира от фаул малко зад центъра на терена в наказателното поле на „гражданите“, където Бен Мий продължи топката с глава към Айвън Тони. Нападателят на Брентфорд спечели въздушния двубой с Аймерик Лапорт, пращайки с глава кълбото точно под горната греда на вратата, пазена от стража Едерсон.

Шампионът на Англия изравни в първата минута от добавените три такива на първото полувреме. Кевин Де Бройне центрира от ъглов удар в пеналерията на гостите, Мануел Аканджи отклони с глава и топката стигна до Фил Фоудън, който с мощен удар от воле по диагонала се разписа в далечния горен ляв ъгъл на вратаря Рая.

Брентфорд стигна до победен гол в осмата минута от продължението на срещата след скоростна контраатака. Висла комбинира с Джош Дасилва по фланга, който се освободи от Аканджи и пусна успореден пас на голлинията към голмайстора Тони, а той от своя страна прати топката в опразнената врата, реализирайки второто си попадение в мача.

В класирането съставът на Хосеп Гуардиола е втори с актив от 32 точки, на пункт зад лидера Арсенал, който тази вечер в 21:45 часа българско време гостува на Уулвърхямптън. Тимът на Брентфорд пък заема десетата позиция с 19 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Круизен кораб с 800 заразени с COVID-19 пасажери акостира в Сидни
Круизен кораб с 800 заразени с COVID-19 пасажери акостира в Сидни
Националките по баскетбол започват подготовка за мачовете със Сърбия и Хърватия
Националките по баскетбол започват подготовка за мачовете със Сърбия и Хърватия