НОВИНИ

Манчестър Сити разби РБ Лайпциг в реванша, Холанд вкара пет гола

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:54, 14.03.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
манчестър сити разби лайпциг реванша холанд вкара пет гола
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа със 7:0 при домакинството си на РБ Лайпциг в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

„Гражданите“ откриха резултата на стадион „Етихад“ в 21-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хендрикс от състава на гостите в наказателното поле след изстрел с глава на Родри. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Ерлинг Холанд, който с изстрел по земя се разписа в долния ляв ъгъл на вратаря Янис Бласвих.

Сити удвои преднината си три минути по-късно, когато Кевин Де Бройне стреля силно от дъгата на пеналтерията на РБ Лайпциг, топката се отби в горната греда, тупна на тревата и отскочи, а набралият скорост Холанд дотича и с глава отбеляза в опразнената врата от добавка.

Домакините направиха преднината си класическа в последните секунди на добавеното време на първата част. Де Бройне центрира от ъглов удар на границата на вратарското поле, където Рубен Диаш стреля с глава, топката се отби в левия страничен стълб и се търкулна по голлинията, а Ерлинг Холанд с лекота оформи своя хеттрик.

Английският шампион започна ударно второто полувреме, като капитанът на тима Илкай Гюндоган реализира четвърто попадение в 49-ата минута с техничен диагонален изстрел по земя малко след границата на наказателното поле, пращайки топката в далечния долен ляв ъгъл на Бласвих.

В 53-ата и в 57-ата минута отново Холанд бе в прегръдките на съотборниците си, когато за общо пети път порази вратата на съперника.

Крайният резултат 7:0 оформи Кевин Де Бройне в последните секунди на редовното време с изстрел от над 25 метра, който се озова в горния ъгъл на вратата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват ни валежи и застудяване
Очакват ни валежи и застудяване
Роналдо и Ал-Насър се класираха за полуфиналите на Купата на Краля в Саудитска Арабия
Роналдо и Ал-Насър се класираха за полуфиналите на Купата на Краля в Саудитска Арабия