НОВИНИ

Манчестър Сити разби Уест Бром и оглави класирането

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 27.01.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
манчестър сити разби уест бром оглави класирането

"Гражданите" разгромиха с 5:0 състава на Уест Бромич като гост в мач от 20-ия кръг на Висшата лига, с което записаха 11 пореден успех и излязоха начело в класирането с точка пред градския съперник Манчестър Юнайтед, който предстои да изиграе своя мач тази вечер.

Загубата пък задълбочи проблемите на "дроздовете", които са със само една победа в последните си 10 срещи и се намират на незавидната 19-та позиция.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола започнаха много силно откриха резултата още в 6-та минута чрез Илкай Гюндоган, който се възползва от подаване на Жоао Кансело.

Самият Кансело удвои аванса на своя тим в 20-та минута, преди отново Гюндоган да направи преднината на Сити класическа след половин час игра.

В самия край на първата част пък и Рияд Марез се записа сред голмайсторите, правейки резултата 4:0.

След почивката "гражданите" продължиха да нападат, но стигнаха само до един гол чрез Рахим Стърлинг, който да оформи крайното 0:5.

В друг двубой Арсенал надделя с 3:1 над Саутхемптън на "Сейнт Мери" и взе реванш за загубата от същия съперник преди няколко дни за Купата на Англия.

Стюарт Армстронг откри резултата още в 3-та минута, но в 8-та Никола Пепе изравни. В края на полувремето Букайо Сака направи обрата пълен, а Александре Лаказет подпечата успеха в 72-та минута.

В другите мачове от снощи: Кристъл Палас - Уест Хем 2:3, Нюкасъл - Лийдс 1:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ: Всички магистрали са проходими при зимни условия
АПИ: Всички магистрали са проходими при зимни условия
Бербатов в Топ 100 на най-великите във Висшата лига
Бербатов в Топ 100 на най-великите във Висшата лига