НОВИНИ

Манчестър Сити разгроми Борнемут и отново е на две точки зад лидера Арсенал

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:15, 25.02.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
манчестър сити разгроми борнемут отново две точки лидера арсенал
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:1 при визитата си на Борнемут в двубой от 25-ия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите“ откриха резултата на „Виталити Стейдиъм“ в 15-ата минута, когато Илкай Гюндоган пусна дълго високо подаване към Фил Фоудън зад отбраната на домакините отдясно в наказателното поле на „черешите“. Английският национал се опита с финт да мине покрай вратаря Нето, но не успя и топката му бе избита, но тя попадна в обсега на връхлитащия Ерлинг Холанд, който стреля, кълбото се отби в горната греда и се върна назад, където от непосредствена близост Хулиан Алварес с добавка реализира в полупразната врата.

Сити удвои преднината си в 29-ата минута. Нейтън Аке пусна дълъг извеждащ пас по левия фланг към капитана Гюндоган, който центрира в пеналтерията на Борнемут, където Фил Фоудън засече на далечната греда и с едно докосване пусна успоредно подаване към непокрития Холанд, който с удар от движение се разписа за 2:0.

Шампионите направиха резултата класически в последните секунди на първото полувреме след грешка на Филип Билинг, който върна рисковано топката назад към стража Нето, подаването бе пресечено от дебнещия Фил Фоудън, който с премерен изстрел пред вратарското поле прати топката в левия ъгъл.

Шест минути след началото на втората част Крис Мефъм си отбеляза автогол след изстрел на Хулиан Алварес, а почетното попадение за гостите реализира Джеферсон Лерма в 83-ата минута.

В класирането Манчестър Сити събра актив от 55 точки и отново съкрати изоставането си от лидера Арсенал на два пункта. Борнемут е предпоследен в подреждането с 21 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозен ръст на жилищните застраховки
Сериозен ръст на жилищните застраховки
Александър Везенков се присъедини към лагера на националите в Ботевград
Александър Везенков се присъедини към лагера на националите в Ботевград