НОВИНИ

Манчестър Сити с нова грешна стъпка във Висшата Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:44, 16.12.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
манчестър сити нова грешна стъпка висшата лига

"Гражданите" стигнаха само до равенство 1:1 срещу предпоследния Уест Бромич Албиън у дома на своя "Етихад Стейдиъм".

Футболистите на Хосеп Гуардиола се надяваха да продължат серията си от шест поредни двубоя без допуснат гол във всички за турнири, но автогол на Рубен Диас в края на първата част, прекърши тези им надежди.

Иначе преди това Гюндоган изведе домакините напред след половин час игра, когато немския национал се възползва от подаване на Рахим Стърлинг.

В края на първата част обаче неразбория в наказателното поле на Сити позволи на Конър Галагър да отправи изстрел, който се отклони от крака на Диас и влетя в мрежата на Едерсон за 1:1.

След почивката очаквано "гражданите" наложиха натиск в търсене на втори гол и в самия край на срещата създадоха две страхотни ситуации.

При първата обаче Серхио Агуеро стреля встрани от целта, а в добавеното време на мача удар на Гюндоган с глава бе отразен от стража на "дроздовете" Сам Джонстън с крак.

Така небесносините заемат 6-та позиция и пропуснаха да се доближат до лидерите в класирането Тотнъм и Ливърпул, които излизат един срещу друг тази вечер в дербито на кръга, докато УБА остават 19-ти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споделеното пътуване няма да се наказва
Споделеното пътуване няма да се наказва
По-строги мерки срещу COVID-19 във Франция, Германия и Великобритания
По-строги мерки срещу COVID-19 във Франция, Германия и Великобритания