НОВИНИ

Манчестър Сити се изкачи на 3-то място, Тотнъм с грешна стъпка

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:04, 14.01.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол

"Гражданите" спечелиха минимално с 1:0 домакинството си на Брайтън в отложен мач от Висшата лига, докато "шпорите" пропуснаха да спечелят срещу Фулъм, завършвайки 1:1

На стадион "Етихад" в Манчестър Фил Фоудън отбеляза единственото попадение за отбра на Пеп Гуардиола малко преди почивката.

В добавеното време на двубоя пък Рахим Стърлинг пропусна да удвои от дузпа, стреляйки високо над целта.

Победата изкачи Манчестър Сити на трето място с 32 точки, като изостават на 4 от лидера Манчестър Юнайтед, но имат и мач по-малко. Брайтън пък е на ръба на зоната на изпадащите на 17-та позиция с 14 пункта.

Тотнъм пък пропусна да победи Фулъм като домакин в лондонското дерби на вечерта. Хари Кейн откри резултата в 25-та минута след удар с глава, но Иван Кавалейро донесе точката за "котиджърс" в 74-та минута. За новакът в елита на Англия това беше пето поредно равенство в шампионата.

Секунду преди гола за гостиете пък Хьон-Мин Сон беше много близо до това да удвои преднината на своя тим, но неговия удар срещна гредата.

В последната минута на двубоя пък драмата бе пълна, когато Серхио Регилон прати топката в мрежата на Фулъм, но съдията отсъди засада.

Така играчите на Жозе Моуриньо останаха на 6-то място с актив от 30 точки, докато Фулъм също запазват 18-та позиция с 12 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава укрепването на пътя между Банско и Гоце Делчев
Продължава укрепването на пътя между Банско и Гоце Делчев
Нормализира се обстановката в област Бургас
Нормализира се обстановката в област Бургас