НОВИНИ

Манчестър Сити си свърши работата за едно полувреме и продължава в ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:38, 17.03.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
манчестър сити свърши работата едно полувреме продължава

"Гражданите" спечелиха и втората среща с Борусия Мьонхенгладбах и така с общ резултат 4:0 момчетата на Пеп Гуардиола продължава към 1/4 финалите.

Отборът от Манчестър ще играе на тази фаза за четвърта поредна година, като всички в тима ще се надяват най-после да бъде счупена прокобата на отпадането именно на този етап.

От друга страна немският клуб продължи с кошмарното си представяне, допускайки осмо поражение в последните си 9 срещи във всички надпревари.

По подобие на първия мач, и този се игра на "Арена Пушкаш" в Будапеща заради рестрикциите за пътуване между Англия и Германия заради COVID-19.

Кевин Де Бройне откри резултата в 12-та минута след страхотно изпълнение с левия крак от границата на наказателното поле, оставяйки безпомощен вратаря Ян Зомер.

Шест минути по-късно Фил Фодън пусна чудесен пас към Илкай Гюндоган и германецът не сбърка за 2:0.

До края на срещата "гражданите" продължиха все така да бъдат по-активния тим, но така и не успяха да стигнат до трети гол.

Така момчетата на Гуардиола продължават уверено към "голямта осмица", като същевременно нямат допуснат гол в турнира вече 690 минути. Това е второто най-добро постижение в историята на турнира, като рекордьор е състава на Арсенал, който в кампанията, когато игра финал в турнира, запази вратата си суха в продължение на цели 995 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският здравен министър: "Астра Зенека" е безопасна
Британският здравен министър: "Астра Зенека" е безопасна
Карамазов: Мария Бакалова е много добър пример за това, че всичко е възможно
Карамазов: Мария Бакалова е много добър пример за това, че всичко е възможно