НОВИНИ

Манчестър Сити вкара четири гола на Челси и продължава напред за Купата на Англия

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:21, 08.01.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
манчестър сити вкара четири гола челси продължава напред купата англия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството си на Челси в най-интригуващия двубой от третия кръг на турнира за Купата на Англия.

„Гражданите“ откриха резултата на стадион „Етихад“ в 23-ата минута, чрез Риад Марез, който стреля от пряк свободен удар отдясно пред дъгата на наказателното поле на „сините“. Алжирецът фалцира добре топката с левия си крак, кълбото прескочи стената на Челси и влетя в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от стража Кепа Арисабалага.

Шампионите удвоиха преднината си след половин час игра от дузпа, отсъдена с помощта на ВАР за игра с ръка на Кай Хавертц в наказателното поле на лондончани след изпълнение на ъглов удар. Зад топката застана Хулиан Алваренс, който стреля по земя в долния десен ъгъл, Кепа успя да докосне топката, но не и да предотврати попадението, тъй като кълбото се отби в страничния стълб и премина голлинията.

Манчестър Сити направи преднината си класическа в 38-ата минута. Риад Марес пусна извеждащо подаване към връхлитащия Кайл Уокър отдясно на вратарското поле, английският национал с остро успоредно подаване намери Фил Фоудън, който с удар от движение прати топката в обратния долен десен ъгъл на вратата.

Крайният резултат оформи автора на първия гол в срещата Риад Марез от дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на бранителя Клаудио Кулибали срещу Фил Фоудън в пеналтерията на „сините“.

В следващия етап на надпреварата възпитаниците на Хосеп Гуардиола ще срещнат победителя от двойката Оксфорд Сити – Арсенал. Двубоят ще се играе утре вечер от 22 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За разликите между дневния ред на хората и политиците
За разликите между дневния ред на хората и политиците
ЦСКА 1948 преговаря с трио от Локомотив Пловдив, Карагарен е най-близо до договор
ЦСКА 1948 преговаря с трио от Локомотив Пловдив, Карагарен е най-близо до договор