НОВИНИ

Манчестър Сити взе трудно първата среща с Борусия

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:06, 07.04.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Футбол
манчестър сити взе трудно първата среща борусия

"Гражданите" спечелиха с 2:1 на своя "Етихад" в първи мач от 1/4 финалите в Шампионската Лига, но гостите от Дортмунд показаха, че са готови да се борят за мястото си в голямата четворка.

Футболистите на Един Терзич вкараха ценен гол като гост и запазват шансовете си и за реванша, който е след седмица на "Сигнал Идуна Парк".

Междувременно бе сложен край на изключителната серия на играчите на Хосеп Гуардиола, които не бяха допускали гол в турнира в продължение на 706 минути преди началото на двубоя. Все пак в 84-та минута на срещата Марко Ройс изравни резултата, слагайки край на амбициите на "небесносините" да подобрят рекорда на Арсенал от 995 минути от сезон 2005/06.

Преди това обаче, в 19-та минута на двубоя, бърза атака за домакините отляво завърши с прострелно центриране на Фил Фодън към Рияд Марез. Алжирецът овладя трудно топката, а след това комбинира с Кевин Де Бройне, който от близко разстояние разстреля Марвин Хитц за 1:0.

След полвоин час игра Емре Джан събори Родри в наказателното поле на и Манчестър Сити получиха право да изпълнят дузпа. След намеса на системата ВАР обаче наказателният удар бе отменен, тъй като арбитърът прецени, че контактът между двамата футболисти е бил минимален.

В 37-та минута Джуд Белингам открадна топката от стража на домакините Едерсон и на опразнената врата вкара за 1:1, но голът му бе отменен, тъй като реферът прецени, че младият англичанин е извършил нарушение срещу вратаря на Сити.

След почивката "гражданите" потърсиха втори гол, като бяха много близо до него в 65-та минута, когато изстрел на Фодън бе избит току пред голлинията от Хитц.

Натискът на Сити продължи, но в 84-та минута те бяха попарени, когато Ерлинг Холанд направи прекрасно подаване към Марко Ройс и капитанът на Борусия не сбърка, вкарвайки за 1:1.

В последната минути на редовното време домакините все пак стигнаха до втори гол чрез Фил Фодън. Кевин Де Бройне намери Гюндоган с дълго подаване в наказателното поле, германецът овладя и комбинира с английския си съотборник, който без да се замисля стреля и отбеляза.

Така интригата се запазва, а след седмица Манчестър Сити ще пътува за Дортмунд за мач на "Сигнал Идуна Парк"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрабандни цигари за 11 000 лв. иззе полицията в Пловдив
Контрабандни цигари за 11 000 лв. иззе полицията в Пловдив
Александър Тарханов: Шансовете остават 50:50
Александър Тарханов: Шансовете остават 50:50