НОВИНИ

Манчестър Юнайтед обърна девет от Фулъм и стана последният полуфиналист за ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:14, 19.03.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
манчестър юнайтед обърна девет фулъм стана последният полуфиналист къп
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед стана последният полуфиналист в турнира за ФА Къп, след като победи с 3:1 на своя "Олд Трафорд" Фулъм в двубой, който беше белязан от два червени картона за лондончани, както и изгонването на техния наставник Марко Силва.

В първите 70 минути от срещата всичко се развиваше по мечтан начин за "котиджърс", които дори успяха да поведат в резултата в началото на втората част чрез Александър Митрович, който се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Юнайтед.

Двайсетина минути преди края на редовното време обаче ситуацията на терена се промени коренно, след като Уилян спря с ръка на голлинията удар на Джейдън Санчо.

Главният арбитър Крис Кавана отиде да прегледа ситуацията на ВАР и отсъди дузпа в полза на домакините, както и червен картон за Уилян. Секунди след посочването на бялата точка пък голмайсторът за "котиджърс" Александър Митрович потърси саморазправа със съдията, която доведе и до неговото изгонване с директен червен картон.

В цялата тази суматоха бе изгонен и треньорът на Фулъм Марко Силва, който също видя червения цвят на картона, след като каза нещо на Кавана.

В крайна сметка след известно забавяне домакините получиха право да изпълнят получената дузпа, която Бруно Фернандеш превърна в гол, за да изравни резултата.

Останали с двама души повече футболистите на Манчестър Юнайтед много бързо стигнаха и до втори гол чрез Марсел Забитцер, а в самия край на срещата Фернандеш фиксира крайното 3:1 с второто си попадение в срещата.

По този начин отборът, воден от Ерик тен Хаг, се класира за полуфиналите на ФА Къп, където техен съперник ще бъде тимът на Брайтън, който по-рано днес елиминира четвъртодивизионния Гримсби с 5:0.

Другият финалист в надпреварата ще бъде определен в сблъсъка между Манчестър Сити и Шефилд Юнайтед, който пък днес победи с 3:2 Блекбърн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Година след пожара на ферибот край Корфу: Пострадалите българи все още чакат справедливост
Година след пожара на ферибот край Корфу: Пострадалите българи все още чакат справедливост
Проверка на БНТ: Какви са цените на основните храни в Германия?
Проверка на БНТ: Какви са цените на основните храни в Германия?