НОВИНИ

Манчестър Юнайтед отстрани Антони след обвиненията към него в домашно насилие

Завръщането на бразилеца в клуба ще бъде отложено до второ нареждане, се казва в официалната позиция на "червените дяволи".

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:01, 10.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
манчестър юнайтед отстрани антони обвинениеята домашно насилие
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед взе решение да отстрани от състава на първия тим бразилецът Антони, след като той обвинен в домашно насилие от своята бивша приятелка, а малко по-късно още две жени излязоха с обвинение в насилие срещу 23-годишния футболист.

В официалната позиция на "червените дяволи" се казва, че всички играчи, които не са на лагери със своите национални отбори ще се завърнат към тренировките на клубната база в понеделник, но Антони няма да бъде сред тях.

Бразилецът ще отложи своето завръщане в Манчестър, за да може да отговори на обвиненията, отправени по негов адрес.

"Манчестър Юнайтед признава обвиненията, отправени срещу Антони. За играчите, които не са участвали в мачове на национални отбори, е предвидено да подновят тренировки в понеделник. Въпреки това беше постигнато съгласие с Антони неговото завръщане да бъде отложено до второ нареждане, за да може да отговори на обвиненията. Като клуб ние осъждаме актовете на насилие и агресия. Осъзнаваме нуждата от предпазване на всички, въвлечени в тази ситуация, и признаваме въздействието, което имат тези обвинения върху хората, претърпели насилие", се казва в клубното изявление.

Самият футболист също потвърди това решение, като обяви, че то е било взето взаимно и от двете страни и добави, че ще се опита да се върне в игра възможно най-скоро.

"Споразумях се с Манчестър Юнайтед да си взема почивка, докато отговоря на обвиненията срещу мен. Това беше по взаимно съгласие, за да избегнем разсейване за моите съотборници и ненужна полемика за клуба. Искам да подчертая моята невинност за нещата, в които съм обвинен, и напълно ще сътруднича на полицията, за да може тя да стигне до истината. Гледам напред към това да се върна в игра възможно най-скоро", заяви Антони.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските рефери надиграха турските си колеги в приятелски мач, игран в Кърджали
Българските рефери надиграха турските си колеги в приятелски мач, игран в Кърджали
30 млн. лв. са предвидени за възстановяването на Царево, съобщи министърът на туризма
30 млн. лв. са предвидени за възстановяването на Царево, съобщи министърът на туризма