НОВИНИ

Манчестър Юнайтед прекъсна победната серия на Арсенал в спиращо дъха дерби на "Олд Трафорд"

манчестър юнайтед прекъсна победната серия арсенал спиращо дъха дерби олд трафорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 04.09.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:1 при домакинството си на Арсенал в дербито от шестия кръг на английската Висша лига.

„Топчиите“ първи вкараха гол на „Олд Трафорд“ в 12-ата минута, когато Мартин Йодегор отне топката от Кристиан Ериксен в центъра на терена, последва извеждащ пас на Букайо Сака зад отбраната на „червените дяволи“ към Мартинели, който нахлу в наказателното поле на домакините и с изстрел покрай излезлия напред вратар Давид Де Хеа се разписа в долния ляв ъгъл на вратата. Попадението обаче бе отменено от главния рефер Пол Тиърли, който прегледа атаката с помощта на ВАР и прецени, че Йодегор е извършил нарушение срещу Ериксен.

Десетина минути преди края на първото полувреме публиката на „Театъра на мечтите“ изригна от радост, тъй като съставът на Ерик тен Хаг излезе напред в резултата. Подаване през центъра на Кристиан Ериксен бе овладяно от Брунo Фернандеш, който бе Фаулиран от Габриел Магаляеш, а реферът Тиърни даде авантаж. В последствие топката достигна Джендън Санчо, който я продължи към Маркъс Рашфорд пред наказателното поле на гостите от Лондон. Английският национал изведе новото попълнение на Юнайтед Антони на стрелкова позиция отдясно в пеналтерията на Арсенал и нападателят прати топката в далечния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл.

Съставът на Микел Артета възстанови равенството след точно час игра, когато Йодегор пусна извеждаш пас към Габриел Жезус в наказателното поле на „червените дяволи“, бранителят на домакините Лисандро Мартинес изчисти неубедително топката и тя бе предоставена на Букайо Сака, който с удар от движение се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от стража Де Хеа.

Манчестър Юнайтед обаче поведе отново в резултата само шест минути, след като бе инкасирал гол. Бруно Фернандеш пусна полувисоко извеждащо подаване зад гърба на защитата на Арсенал към Маркъс Рашфорд, който с удар от границата на наказателното поле се разписа в долния десен ъгъл на Рамсдейл.

Точка на спора в дербито сложи Рашфорд, който четвърт час преди края на редовното време подпечата успеха на Юнайтед, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

В класирането Манчестър Юнайтед събра актив от 12 точки и се изкачи на петото място, на 3 пункта зад лидера Арсенал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разруха в Богдан и Слатина след водната стихия - десетки военни и доброволци помагат на пострадалите
Разруха в Богдан и Слатина след водната стихия - десетки военни и доброволци помагат на пострадалите
Имало ли е незаконна сеч в Карловско - версиите на властите и местните жители се разминават
Имало ли е незаконна сеч в Карловско - версиите на властите и местните жители се разминават