НОВИНИ

Манчестър Юнайтед ще съди Роналдо за скандалното интервю

манчестър юнайтед съди роналдо скандалното интервю
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:57, 18.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед ще заведе съдебен иск срещу звездата на тима Кристиано Роналдо за нарушение на договорните отношения между двете страни след скандалното интервю, което португалецът даде пред Пиърс Морган тази седмица.

Португалският нападател също така ще бъде изваден от отбора и повече няма да играе за "червените дяволи", съобщава "Гардиън".

По-рано днес от Юнайтед излязоха с кратка официална позиция, след като миналата вечер без излъчена втората част на интервюто, в което Роналдо критикува остро мениджъра Ерик тен Хаг, собствениците семейство Глейзър и своите съотборници.

"Тази сутрин Манчестър Юнайтед предприе нужните стъпки във връзка с интервюто на Кристиано Роналдо. Няма да правим повече коментари, докато този процес не бъде завършен", заявиха от клуба.

Според медиите в Англия, Юнайтед ще съди Роналдо за нарушение на договора. Ръководството на "червените дяволи" не е било предупредено от петкратния носител на "Златната топка" за медийната изява.

Договорът на Роналдо с Юнайтед е с продължителност до юли 2023 година, като 37-годишният футболист получава половин милион паунда на седмица.

В момента Роналдо се подготвя с националния отбор на Португалия за началото на Световното първенство в Катар, което започва в неделя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с три титли от Европейското по кикбокс в Анталия
България с три титли от Европейското по кикбокс в Анталия
Установени са следи от експлозиви при авариите на "Северен поток"
Установени са следи от експлозиви при авариите на "Северен поток"