НОВИНИ

Манчестър Юнайтед спечели дербито с Тотнъм и се изкачи на петото място във Висшата лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:50, 19.10.2022 (обновена)
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
манчестър юнайтед спечели дербито тотнъм изкачи петото висшата лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:0 при домакинството си на Тотнъм в дерби мач от 12-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ откриха резултата на стадион „Олд Трафорд“ в 47-ата минута, когато Бруно Фернандеш отне топката от Пиер-Емил Хьойберг на центъра, напредна в половината на „шпорите“ и подаде надясно към Антони. Бразилецът пусна успоредно подаване към Джейдън Санчо, който върна топката на дъгата на наказателното поле, където връхлитащият Фред стреля с фалцов удар, а топката се отби в крака на Ерик Дайър и влетя в обратния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Юго Лорис.

В 68-ата минута Хари Кейн можеше да изравни след центриране от фланга, но ударът му от непосредствена близост бе спасен от Давид Де Хеа. Последва мълниеносна контраатака на Юнайтед, при която голмайсторът стреля в пеналтерията на Тотнъм, ударът му бе блокиран от бранителя Дайър, но топката се върна на границата на наказателното поле, където Бруно Фернандеш с фалцов удар прати топката в десния ъгъл на стража Лорис.

В класирането съставът на Ерик тен Хаг събра акив от 19 точки и се изкачи на петото място. Тимът на Антонио Конте пък е трети с 23 пункта, на четири точки зад лидера Арсенал.

В друг мач от кръга Брентфорд спря серията на Челси от 5 поредни победи. Мачът на "Къмюнити Стейдиъм" завърши 0:0.

Вратарите Давид Рая и Кепа Арисабалага обраха овациите с отлични намеси. Домакините имаха по-добрите шансове да спечелят и определено могат да съжаляват, че не сломиха "сините" за втори пореден път след знаменитото 4:1 на "Стамфорд Бридж" в края на миналия сезон. В класирането Челси събра 20 точки и се намира на 4-то място. Брентфорд има 14 пункта и заема 13-та позиция. В следващия кръг Челси приема Манчестър Юнайтед, докато Брентфорд гостува на Астън Вила.

Ливърпул пък спечели с 1:0 домакинството си на Уест Хем. „Червените“ откриха резултата на „Анфийлд“ в 22-ата минута, когато Костас Цимикас центрира в наказателното поле на „чуковете“, където връхлитащият Дарвин Нунес с удар глава прати топката в далечния ляв ъгъл на вратата, пазена от Лукаш Фабиански. В 39-ата уругваецът можеше да удвои преднината на Ливърпул, но изстрелът му от границата на наказателното поле на гостите се отби в десния страничен стълб.

Уест Хем получи страхотна възможност да възстанови равенството в предпоследната минута на първата част, когато бранителят на домакините Джо Гомес фаулира Джаред Боуен в пеналтерията на „мърсисайдци“ и съставът на Дейвис Мойс получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана потърпевшият Боуен, чийто слаб удар от бялата точка бе избит от страна на Ливърпул Алисон. В класирането Ливърпул събра актив от 16 точки и се изкачи на седмото място. Уест Хем е 13-и с 11 пункта от 11 изиграни срещи.

Борнемут загуби на собствен терен от Саутхемптън с 0:1, а със същия резултат Нюкасъл надигра Евертън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите започват да се понижават от днес
Температурите започват да се понижават от днес
Дарвин Нунес и Алисон донесоха победата на Ливърпул над Уест Хем
Дарвин Нунес и Алисон донесоха победата на Ливърпул над Уест Хем