НОВИНИ

Манчестър Юнайтед взе под наем Ваут Вегхорст

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:16, 13.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед обяви привличането на нидерландския нападател Ваут Вегхорст, който ще играе на "Олд Трафорд" под наем от Бърнли до края на сезона.

В последните няколко дни се говореше усилено, че Вегхорст ще облече екипа на "червените дяволи", но идването му се забави, тъй като първо трябваше да бъдат уточнени детайлите около прекратяването на наема му в турския Бешикташ.

Задачата на нидерландеца ще бъде да замести в Юнайтед Кристиано Роналдо, който се раздели по скандален начин с отбора през ноември след интервюто, което португалеца даде пред Пиърс Морган.

"За мен е привилегия да се присъединя към Манчестър Юнайтед. Играл съм срещу отбора преди, а сега се чувствам фантастично, че ще имам шанс да облека червената фланелка. Прогресът на Манчестър Юнайтед при Ерик тен Хаг е видим и нямам търпение да помогна на отбора до достигне своите цели. Каквото и да се случи в следващите месеци, мога да обещая, че докато съм тук, ще давам всичко от себе си във всеки мач", коментира Вегхорст пред сайта на "червените дяволи".

По време на престоя си в Бешикташ нидерландеца изигра 18 двубоя, в които вкара 9 гола. На Мондиала в Катар пък Вегхорст реализира две попадения, като и двете бяха във вратата на бъдещия световен шампион Аржентина, когато Нидерландия възкръсна от изоставане от 0:2, но впоследствие "лалетата" на Луис ван Гаал отпаднаха след изпълнение на дузпи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи разби Ювентус у дома и се откъсна на 10 точки на върха в Серия "А"
Наполи разби Ювентус у дома и се откъсна на 10 точки на върха в Серия "А"
Съд в Ню Йорк глоби компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп
Съд в Ню Йорк глоби компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп