НОВИНИ

Мъри: Футболистите трябва да защитят мястото си в Левски със себераздаване срещу Лудогорец

мъри футболистите защитят мястото левски себераздаване лудогорец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 30.11.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди двата мач с Лудогорец в края на седмицата. "Сините" гостуват в Разград в отложен двубой от Първа Лига в четвъртък, а в събота предстои 1/8-финалния мач от Купата на България отново на "Хювефарма Арена".

Специалистът иска от своите футболисти да защитят мястото си в Левски, като да играят на нивото, на което бяха в последните двубои с "орлите"

"Иска ми се отборът да играе на нивото, което бе в последните мачове с Лудогорец, да покажем най-доброто, което можем. Изправяме се срещу един добре обигран отбор, хегемон в българския футбол. Важен момент е играчите да покажат амбиции срещу най-добре играещия отбор в шампионата. Така всеки може да защити мястото си в Левски", започна Мъри.

Той сподели, че очаква да види "горд" Левски с максимално себераздаване и в двата мача с 11-кратния шампион на България

"Очаквам един горд Левски с максимално себераздаване. Ще подходим мач за мач, без да делим Купа и първенство", каза Стоилов.

В лагера на Левски имат кадрови проблеми свързани с бранителите Жереми Петрис и Ноа Сонко Сундберг. Вратарят Николай Михайлов страда от контузия и няма да паза в мача за Купата. Мъри разкри, че халфът Илиан Стефанов вече тренира с отбора.

"Продължават да ни висят проблемите с контузения Петрис, от един-два дни имаме проблеми и с Ноа. Николай също има проблеми и няма да може да пази за Купата, ще решаваме допълнително кой от младите ще игра. Другите играчи са здрави, Илиан Стефанов вече тренира с останалите. Иска ми се да играят по най-добрия начин", разкри наставникът на "сините".

"Най-важно е как ще изглеждаме на мача. Трябва да изиграят мача, както подобава на Левски, всичко друго няма да е приемливо. Ние винаги се чувстваме домакини, особено на такъв добър стадион като на Лудогорец не се съмнявам, че нашите привърженици ще напълнят стадиона", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Испания: Роналдо все по-близо до Саудитска Арабия
В Испания: Роналдо все по-близо до Саудитска Арабия
Чужденец потроши два автобуса и маршрутка в Пловдив (СНИМКИ)
Чужденец потроши два автобуса и маршрутка в Пловдив (СНИМКИ)