НОВИНИ

Марица (Пловдив) даде отпор на Фенербахче, но отстъпи в зала "Колодрума"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:52, 08.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
марица пловдив даде отпор фенербахче отстъпи зала колодрума
Слушай новината

Волейболният шампион на България за жени Марица (Пловдив) отстъпи на Фенербахче с 1:3 (14:25, 25:20, 23:25, 14:25) във втория си двубой от груповата фаза на Шампионската лига, игран в зала "Колодрума" в Пловдив.

Така, турският тим записа втората си победа в турнира и е лидер в подреждането на тази група D, докато българският отбор заема последното 4-то място със своите две загуби.

Двубоят започна трудно за момичетата на Борислав Крачунов, които в първия гейм не намериха отговор на силната игра на гостите и логично отстъпиха с 14:25.

Във втората част обаче българките започнаха много силно и след серия от добри изпълнения на начален удар поведоха с 8:3. Тимът на Фенербахче обаче съумя да обърне развоя в своя полза и дори взе крехък аванс при 19:17. За радост на феновете в зала "Колодрума" Марица спечели 8 от следващите 9 разигравания, за да затвори частта след 25:20, изравнявайки резултата.

Третият гейм протече много оспорвано, като лидереството в резултата непрестанно се сменяше. За съжаление в самия край туркините показаха повече съобразителност и измъкнаха частта след 25:23 в своя полза.

Драматичният развой на третата част повлия негативно на волейболистките на Марица, които в следващия гейм свалиха нивото си на игра и в крайна сметка отстъпиха с 15:25, което сложи и точка на спора.

Арина Федоровцева стана най-резултатна за победителките с впечатляващите 26 точки, докато за Марица Силвана Чаушева завърши с 16.

В следващия кръг състезателките на Марица ще гостуват на Динамо (Казан), докато на Фенербахче им предстои визита във Франция на Безие.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Златен гейм" изхвърли волейболния Левски от Европа
"Златен гейм" изхвърли волейболния Левски от Европа
БФС спря правата на рефера, замесен в източването на АМ "Хемус"
БФС спря правата на рефера, замесен в източването на АМ "Хемус"