НОВИНИ

Марица Пловдив започва днес участието си в групите на Шампионската лига

шампионът марица пловдив категоричен успех дербито цска
Снимка: ВК Марица Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 07.12.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският волейболен шампион Марица Пловдив започва днес участието си в групите на Шампионската лига. Маричанки гостуват на шампиона на Полша Група Азоти Хемик Полице, а двубоят е от 21.30 ч. б.в. в зала „Нето Арена“ в Шчечин.

Маричанки попаднаха в група Е на Шампионската лига, а в нея освен Хемик Полице са още турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул и румънският КСМ Търговище. Именно двата отбора ще открият мачовете в групата в сблъсък в Истанбул от 18.00 ч. б.в.

Преди двубоя с полякините маричанки победиха Левски с 3:0 гейма като гост. Хемик също стигна до успех, но срещу Белско-Бяла с 3:1 гейма като домакин. В класирането в първенството Марица е лидер с пълен актив от точки и без загубен гейм след 7 изиграни срещи, а Хемик е трети с 14 точки след 6 изиграни мача.

„Жълто-сините“ участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а Хемик също стана шампион за общо трети пореден път в полския волейболен елит.

Двата отбора се срещнаха и през сезон 2017-2018 в дебютното участие на Марица в групите на Шампионската лига. Тогава маричанки загубиха първия мач в Полша с 0:3, а в Пловдив бяха много близо до първи успех тогава в груповата фаза и загубиха с 2:3 гейма. Срещу полски отбор Марица ще играе за трети път – на два пъти срещу Хемик и веднъж срещу ЛКС Комерскон Лодз.

За втори пореден сезон треньорът на Марица Борислав Крачанов е най-младият треньор в Шампионска лига. Това ще бъдe мач номер 53 за Марица в европейските клубни турнири.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 150 души са ранени при влакова катастрофа в Испания
Над 150 души са ранени при влакова катастрофа в Испания
ММС представи новата програма за олимпийска подготовка, всички федерации подкрепиха промените
ММС представи новата програма за олимпийска подготовка, всички федерации подкрепиха промените