НОВИНИ

Мария Бакалова стана посланик на "Sofia Open 2022"

мария бакалова получи покана академията оскарите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:19, 22.09.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Мария Бакалова е звездното последно попълнение на отбора посланици на турнира по тенис "Sofia Open 2022". Българската актриса за първи път влиза в такава роля и прави дебют в света на спорта.

Номинираната за "Оскар" Бакалова записа специално видео в Рим за всички, които ще споделят емоцията покрай седмото издание на турнира от категория ATP 250 в "Арена Армеец" от 25 септември до 2 октомври.

"За мен е чест да приема мисията да бъда посланик на "Sofia Open 2022". Искрено се вълнувам, че тази година наистина много талантливи световни звезди ще посетят родината ни, а ние ще може да се насладим на техните мачове", казва Мария Бакалова.

В родината на корта се завръща големият Григор Димитров. Ще играят също невероятните Димитър Кузманов и Александър Лазаров.

Международните участници не само ще могат да видят с очите си красотата на София, а и очакват среща с една от най-любимите си публики – българската.

"Една седмица тенис шоу за българската публика. Мачове от най-високо ниво, но и време, в което цял свят ще гледа към София. Гейм Сет. Мач. "Sofia Open". Време е за тенис", казва още във видеото българският представител в Холивуд и световното кино Мария Бакалова.

За ролята на Тутар Сагдиев във филма "Борат 2" тя заслужи номинация за "Оскар", БАФТА и "Златен глобус" и стана първата българка, номинирана за престижните отличия.

Последните месеци Бакалова изгря отново на големия екран в черната хорър комедия "Убийствена игра", а също така е част от лентата на Marvel "Пазители на Галактиката 3" като озвучава съветското куче Козмо.

Мария Бакалова е последното и суперзвездно попълнение на отбора посланици на "Sofia Open 2022", където влизат Цветана Пиронкова, Поли Генова, Маги Джанаварова, Юлиан Вергов, Ненчо Балабанов, Йордан Йовчев, както и австралийската тенис легенда Пол Макнами – бивш №1 в света и носител на пет титли от "Големият шлем" на двойки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роджър Федерер: Утре е последният ми тенис мач
Роджър Федерер: Утре е последният ми тенис мач
Йордан Минчев разтрогна по взаимно съгласие с унгарския Атомерьомю
Йордан Минчев разтрогна по взаимно съгласие с унгарския Атомерьомю