НОВИНИ

Мария Сакари сложи край на надеждите на Осака за №1 в света

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:54, 01.04.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Тенис
мария сакари сложи надеждите осака света

Гъркинята поднесе голямата изненада по време на турнира на WTA 1000 в Маями, отстранявайки шампионката от Australian Open и №2 в света Наоми Осака след 6:0, 6:4.

По този начин японката допусна първа загуба от над година и половина насам и засега се прости с амбициите си да измести Ашли Барти от върха на световната ранглиста.

Мачът започна кошмарно за Наоми, която направи 12 непредизвикани грешки и спечели едва 8 разигравания в първия сет, който отиде в сметката на Сакари.

Във втората част световната №2 започна далеч по-позитивно и поведе с пробив аванс при 4:1, въпреки че гъркинята беше много близо до това да спечели всяко от подаванията на Осака. Логичното се случи в шестия гейм, когато Сакари върна пробива, а в деветата част осъществи нов такъв, за да поведе с 5:4. На свое подаване световната №25 нямаше трудности и още при първия си мачбол сложи точка на спора.

Така представителката на южната ни съседка ще играе за първи път на 1/2 финал в Маями, а там нейна съпернчка ще бъде Бианка Андреску, която надигра в три сета Сара Сорибес Тормо.

В другия полуфинал пък една срещу друга ще се изправят световната №1 Ашли Барти и петата поставена в Маями, Елина Свитолина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безоблачно и почти тихо време до края на деня
Безоблачно и почти тихо време до края на деня
Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от COVID-19
Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от COVID-19