НОВИНИ

Марко Одермат грабна първи успех през сезона след триумф в гигантския слалом във Вал Д'Изер

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:11, 09.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
марко одермат грабна първи успех сезона триумф гигантския слалом вал 39изер
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Носителят на големия Кристален глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини през последните два сезона Марко Одермат записа първи успех през настоящата кампания след триумфа си в гигантския слалом във френския зимен център Вал Д'Изер.

Швейцарецът беше най-бърз в първото спускане, а при второто срещна известни трудности, но въпреки това финишира с общо време от 2:13.93 минути, което бе достатъчно, за да му донесе крайния успех.

В спора за първото място Одермат изпревари австриеца Марко Шварц, който остана втори на изоставане от 0.98 секунди, а трети се нареди представителят на Андора Жоан Верду, чието качване на подиума беше историческо, тъй като за пръв път алпиец от тази страна се качи на подиума в старт от Световната купа.

Надпреварата във Вал Д'Изер всъщност бе и едва втората проведена от началото на сезона в алпийските ски при мъжете след слалома в Гургъл, Австрия миналия месец, тъй като лошото време наложи отлагането на няколко старта в Зьолден и Цермат-Червиня, включително доведе и до отмяната на целия кръг в Бийвър крийк миналата седмица.

Така, в класирането на Световната купа лидер към момента е Марко Шварц със 160 точки, следван от Мануел Фелер със 124 и Марко Одермат със 100.

Утре във Вал Д'Изер предстои да се проведе и слалом, в който ще се включи българинът Алберт Попов. Маншовете са с начален час 10:20 ч. и от 13:20 ч. и може да ги проследите НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова се размина с титлата на двойки във Валенсия
Ани Вангелова се размина с титлата на двойки във Валенсия
Гледайте европейското първенство по плуване в малък басейн НА ЖИВО по БНТ 3
Гледайте европейското първенство по плуване в малък басейн НА ЖИВО по БНТ 3