НОВИНИ

Марко Одермат завърши сезона с победа в гигантския слалом в Солдеу

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:17, 18.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
марко одермат завърши сезона победа гигантския слалом солдеу
Слушай новината

Носителят на големия Кристален глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини за сезон 2022/23 Марко Одермат завърши по шампионски кампанията си, печелейки състезанието в дисциплината гигантски слалом по време на финалите в Солдеу, Андора.

С успеха си 25-годишният швейцарец събра общо 2042 точки в генералното класиране и по този начин той подобри рекорда на австриеца Херман Майер, който през сезон 1999/20 завърши с 2000 пункта.

Освен това за Одермат днешната му победа бе под №13 през сезона, с което той се изравни по този показател с легендата Ингемар Стенмарк, Майер и Марсел Хиршер, които в най-успешните си кампании също са записвали по 13 успеха.

В днешния ден Марко Одермат отново не остави шансове на своите конкуренти, като швейцарецът даде най-доброто време в първия манш, а във втория отстъпи единствено на своя сънародник Томас Тумлер и по този начин с общ резултат 2:19.64 минути Одермат заслужи най-високото място на почетната стълбичка.

Втори, на изоставане от малко поведе от две секунди, завърши норвежецът Хенрик Кристоферсен, а трети се нареди австриецът Марко Шварц.

Мъжките състезания от финалите на Световната купа в Солдеу, Андора приключват утре с надпреварата в дисциплината слалом, където ще участва и най-добрият български алпиец Алберт Попов. Първият манш стартира в 11.20 часа българско време, а вторият в 14.20. И двете спускания може да проследите на живо в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на 31-годишен мъж под мост в Габрово
Откриха тялото на 31-годишен мъж под мост в Габрово
Жена от Сандански не може да ползва имота си от 8 години заради общинска ВиК тръба
Жена от Сандански не може да ползва имота си от 8 години заради общинска ВиК тръба