НОВИНИ

Марко Роси: Искаме да направим последната крачка към целта ни

Селекционерът на Унгария познава добре българските национали и е на мнение, че те можеха да имат четири или пет точки повече

Марко Роси
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:00, 15.11.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Унгарските национали са в България, за да направят последната крачка към европейското първенство по футбол, заяви селекционерът Марко Роси преди утрешния мач от квалификационна група G.

България посреща Унгария в четвъртък от 19:00 часа при закрити врата на стадион "Васил Левски". Двубоят ще бъде излъчен пряко по БНТ 1, БНТ 3 и на bntsport.bg, като студийната ни програма започва с половин час по-рано.Отборът на Марко Роси се нуждае от точка, за да се класира на европейското първенство в Германия, докато "лъвовете" са последни с две точки.

Запитан дали е запознат с позицията на федерацията на Унгария относно промените на стадиона-домакин на мача, Роси отговори:

"Досега не бях чел нищо и не исках писанията в интернет да ми влияят. Бях фокусиран изцяло върху мача с България".

Той добави, че познава добре българските национали и е на мнение, че те можеха да имат четири или пет точки повече, но нямаха късмет в предните си двубои.

"Проучихме нашия съперник и видяхме, че въпреки че имат само две точки, те нямаха късмет в голяма част от мачовете. България играе добър футбол и можеше да има четири или пет точки повече. Уважаваме съперника, но искаме да направим последната крачка към целта ни утре. Моя слабост е, че не мога да подготвя отбор за равенство. Ако обаче стигнем до такова, няма да плача", заяви селекционерът на Унгария.

"Няма да правим големи промени в стартовите 11, а в тактиката. Проучихме работата на Илиан Илиев в Черно море и знаем каква система използва там. Разбира се, не знаем какво ще предпочете в националния отбор, но сме се подготвили за всичко. Познаваме всеки български национал, без изключения. Помня Кирил Десподов от Каляри и знам колко добър футболист е, но в този отбор се отличава не само той".

Защитникът Милош Керкез, част от английския Борнемут, добави, че големият скандал около мястото на провеждане на мача не е повлиял на унгарските национали. Те са се подготвяли за двубой, какъвто в крайна сметка ще има.

"Не сме толкова притеснени от терена, той е добър и може да се играе. Излизаме утре и искаме да спечелим. Аз съм добре, отпочинал и готов за игра. Подготвяхме се така, все едно ще има мач. Не сме се съмнявали в това. Има и наши фенове, които видяхме на летището. Искаме утре да спечелим за тях, въпреки че няма да могат да наблюдават мача от трибуните", заяви Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е профилът на шофьорите убийци със скъпи коли?
Какъв е профилът на шофьорите убийци със скъпи коли?
Йордан Петков: Групата е тежка, надявам се да излезем от нея
Йордан Петков: Групата е тежка, надявам се да излезем от нея