НОВИНИ

Марко Роси обяви група от 25 футболисти за мачовете на Унгария с България и Черна гора

Унгария се изправя срещу България на 16 ноември

селекционерът унгария въпреки българия топ отбор бива подценява
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:19, 08.11.2023
Чете се за: 06:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси обяви състав от 25 играчи за квалификациите за европейското първенство срещу България на 16 ноември и срещу Черна гора три дни по-късно.

Въпреки че Атила Мочи (Ризеспор, Турция), както и Габор Салай и Шома Суходовски (и двамата от Кечкемет) все още не са успели да запишат мач с националната фланелка, имената им не са непознати на селекционера Марко Роси, тъй като и преди са викани на лагери. Унгарските фенове също така могат да приветстват завръщането на нападателя на Хамбургер ШФ Андраш Немет, който дебютира в отбора на Роси през ноември миналата година, влезе като резерва срещу Люксембург и вкара гол в дебюта си.

При оповестяването на тима Марко Роси уточни, че капитанът Роланд Шалай не е в списъка, но ще бъде на лагера и ще тренира с отбора, а през това време състоянието му ще се следи ежедневно. И при възможност, може да бъде добавен в заявката пред УЕФА. Самият Шалай е поискал този начин на работа, сам е помолил клубния си тим Фрайбург да го освободи за лагера и иска да бъде част от тима в последните два мача.

Друг интересен факт е, че в състава е повикан и Жолт Колмар, въпреки получения червен картон след края на срещата със Сърбия на 14-и октомври. Това означава, че той е наказан за един мач и срещу България не може да вземе участие.

"Фактът, че имаме контузени играчи, които сами идват на лагера показват цялата сплотеност, която цари в отбора. Вече сме се сблъсквали с този проблем и в предишните лагери, решавали сме го, ще го решим и сега, въпреки че ни предстоят два тежки мача", заяви доволният Марко Роси.

След това се спря и на българския отбор и като цяло на обстановката около мача.

"В момента България е в доста трудна ситуация заради напрежението между асоциацията и феновете, а и имат нов треньор на националния отбор. Смяната на треньора засяга много неща и въпреки че България вече не може да се класира за Европейското първенство, те ще продължат да представляват страната си. Затова съм сигурен, че ще направят всичко възможно за най-добър резултат, който могат да постигнат. Знаем, че те имат редица опасни играчи в отбора си, така че трябва да покажем най-доброто си лице, за да постигнем успех. Вторият ни съперник Черна гора е много добър отбор, срещу който се играе много трудно. Те са борбени, не дават много пространство на съперника и са съставени от страхотни играчи", каза още италианският треньор.

В състава е и голямата звезда и капитан на тима Доминик Собослай, а заради травма отпадна Вили Орбан, който също в някои срещи носи лентата.

Унгарците се събират на 13-и ноември на базата в Телки, на север от Будапеща. На 15-и те ще пътуват за Пловдив, а ще се приберат веднага след като приключи срещата. Те водят в група G с 14 точки. Сърбите имат 13 точки, черногорците 8, Литва - 6, а българите - 2. Сърбите и литовците играят само по един мач, унгарците ще се сблъскат с Черна гора на "Пушкаш Арена" в неделя, три дни след гостуването в Пловдив. Ако тимът на Марко Роси спечели поне една точка в оставащите две европейски квалификации, със сигурност ще се класира за Европейското първенство в Германия догодина.

Състав на Унгария за мачовете с България и Черна гора на 16-и и 19-и ноември:

Вратари: Патрик Демиен (МТК Будапеща), Денеш Дибус (Ференцварош), Петер Гулачи (РБ Лайпциг, Германия), Петер Сапанош (Пакши)

Защитници: Ботонд Балог (Парма, Италия), Ендре Ботка (Ференцварош), Адам Ланг (Омония Никозия, Кипър), Атила Мочи (Ризеспор, Турция), Атила Салай (Хофенхайм, Германия), Габор Салай (Кечкемет)

Полузащитници: Бендегуз Бола (Сервет, Швейцария), Жолт Колмар (МОЛ Види Фехервар), Михай Ката (МТК Будапеща), Милош Керкез (Борнемут, Англия), Адам Наги (Пиза, Италия), Жолт Наги (Академия Пушкаш), Лоик Него (Льо Авър, Франция), Калъм Стайлс (Барнзли, Англия), Шома Суходовски (Кечкемет)

Нападатели: Матин Адам (Улсан Хюндай, Република Корея), Кевин Чобот (Уйпещ), Даниел Газдаг (Филаделфия Юниън, САЩ), Кристофър Хорват (Кечкемет), Андраш Немет (Хамбургер ШФ, Германия), Доминик Собослай (Ливърпул, Англия)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичният общински съвет се събира на първо заседание в понеделник
Столичният общински съвет се събира на първо заседание в понеделник
Двама души загинаха при тежка катастрофа край Поморие
Двама души загинаха при тежка катастрофа край Поморие