НОВИНИ

Марсел Хиршер се завърна на пистата, тройна победа за Норвегия в Зьолден

За алпийците сега предстоят 20 дни почивка преди слалома в Леви, Финландия.

Марсел Хиршер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:06, 27.10.2024 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-успешният скиор в историята на Световната купа по алпийски ски Марсел Хиршер направи своето завръщане на пистата в първия старт от новия сезон на надпреварата. За радост на местната публика в австрийския курорт Зьолден, Хиршер направи първи старт от пет години насам, след като през 2019 година сложи край на професионалната си кариера.

Хиршер спечели осем пъти поред големия кристален глобус за Австрия, но сега вече се състезава за Нидерландия. Той бе колеблив в първия манш от гигантския слалом, но даде 28-мо време, за да продължи участието си във втория манш. В него Хиршер показа класа и регистрира трети резултат от всички 30 участници. Така с общо време от 2:11.66 минути той финишира на 22-ра позиция.

Надпреварата в Зьолден се превърна в пълен триумф за Норвегия, след като представители на страната окупираха почетната стълбичка. Победата бе за Александър Олсен, зад него се наредиха Хенрик Кристоферсен и Алте Макграт.

23-годишният Олсен завърши с време 2:09.50 минути, след като беше най-бърз в първия манш, а във втория кара предпазливо и успя да запази преднината си. Така той записа втора победа в кариерата си в едва третия си подиум.

"Малко се притеснявах във втория манш да дам всичко от себе си, но съм щастлив, че победих. Радвам се, че съм част от този велик отбор. Да споделяш подиума с двама други норвежци е страхотно", каза Олсен след състезанието.

Носителят на Кристалния глобус Марко Одермат (Швейцария) изненадващо отпадна в първия манш. Швейцарецът Лоик Меяр, който завърши на второ място в генералното класиране миналия сезон, не стартира, след като нарани гърба си по време на загрявката малко преди състезанието.

За алпийците сега предстоят 20 дни почивка преди слалома в Леви, Финландия на 17 ноември, в който трябва да участва и българинът Алберт Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата образува 111 досъдебни производства за изборни нарушения
Прокуратурата образува 111 досъдебни производства за изборни нарушения
"Лондонското око" се завъртя наобратно, за да отбележи края на лятното часово време
"Лондонското око" се завъртя наобратно, за да отбележи края на лятното часово време