НОВИНИ

Мартин Атанасов и Зираатбанк с поражение във волейболната Шампионска лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:19, 16.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
мартин атанасов зираатбанк поражение волейболната шампионска лига
Слушай новината

Българският волейболен национал Мартин Атанасов и неговият клубен отбор Зираатбанк допуснаха трета загуба в груповата фаза на Шампионската лига, след като отстъпиха с 1:3 (17:25, 25:19, 17:25, 17:25) като гости на италианския Перуджа.

Само няколко дни, след като триумфираха със световната клубна титла в Бразилия волейболистите на Периджа пренесоха формата си и на европейската сцена, а успехът за тях беше четвърти пореден в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

Освен това победата гарантира и на бронзовия медалист от последното издание на надпреварата продължаване към следващата фаза, като победа в следващия кръг ще гарантира на италианския клуб и място на четвъртфиналите, докато вторият и евентуално третият в крайното подреждане ще трябва да преминат през плейофите.

Много силен двубой вчера вечерта в Перуджа изигра Хесус Ерера, който стана най-резултатен за победителите с 20 точки, докато за гостите от Турция Вутер. Тер Маат завърши с 15. Българинът Мартин Атанасов пък се отчете с 5 пункта за Зираатбанк.

В класирането лидер е състава на Перуджа с 12 точки, следван от словенския Любляна със 7 и германския Пауърволейс Дюрен с 3 пункта. За момента волейболистите на Зираатбанк са на последното място със само 2 точки.

В друг двубой от вчера италианският Тренто без своя капитан Матей Казийски в състава си надигра лесно с 3:0 (25:17, 25:15, 25:17) у дома чешкия Карловарско.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест малки панди се родиха през тази година в Центъра за изследване в Китай
Шест малки панди се родиха през тази година в Центъра за изследване в Китай
Сутрин със световното първенство по футбол - 16.12.2022 г.
Сутрин със световното първенство по футбол - 16.12.2022 г.