НОВИНИ

Мартин Атанасов: Мечтая за медал с националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:12, 06.05.2021
Чете се за: 01:14 мин.
Волейбол
мартин атанасов мечтая медал националния отбор

Младата звезда на волейболният национален отбор на България Мартин Атанасов сподели, че най-голямата му мечта е да спечели отличие с екипа на "лъвовете".

24-годишният посрещач говори пред медиите по време на подготовката на тима за предстоящото лято, заявявайки, че в отбора цари доброто настроение и всички се опитват да навлязат в добра форма преди турнирите.

"Много хубаво е в националния отбор. Всички са в много добра кондиция. Стараем се да навлезем във форма. От началото е малко по-трудно след първенствата, защото повечето момчета са почивали и ни трябва малко време да свикнем, но има добро настроение и това винаги води до успехи, така че се надявам да навлезем в добра форма и ще видим с времето."

Атанасов, който направи много силен сезон в Турция и спечели титлата със Зиратбанк Анкара изрази надежда, че отборът може да се представи силно както в Лигата на Нациите, така и на Европейското първенство през есента.

„След шампионската титла – десет дни почивка, заслужено. Много добре се чувствам сред момчетата тук. Има много качествени момчета с доста хубави данни за волейбол. По-опитните можем да им помогнем. Не че се считам за много опитен. Цецо (Соколов) другата седмица ще дойде. Може да им помогне на по-младите и да направим един отбор от опитни и млади таланти. Можем да направим хубав турнира дори на Лигата (на нациите), не само на Европейското“, добави той.

Накрая бившият играч на Добруджа и Шомон уточни, че той и останалите волейболисти винаги играят за България без значение паричните премии и допълни, че неговата лична цел е спечелването на медал с националния отбор.

„Лигата на нациите не е най-важният турнир. Паричните премии са само бонус. Ние винаги играем за България и даваме всичко от себе си. Вече тези премии не ги мислим толкова много. Това е на края, в зависимост какво постигнем като отбор. Да сме живи и здрави, пък ще видим с времето.

Личната ми цел с националния отбор е винаги да давам всичко от себе си, максимално за отбора. Имам много голямо желание, като една моя мечта, да спечелим медал. Няма значение от какъв шампионат – Европейско, Лига на нациите или Световно първенство, надявам се скоро време това да се случи“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донев и Иванов с три поредни победи в Кайро
Донев и Иванов с три поредни победи в Кайро
За втори път правителството намали парите за БНТ и още 55 първостепенни разпоредители с бюджета
За втори път правителството намали парите за БНТ и още 55 първостепенни разпоредители с бюджета