НОВИНИ

Мартин Моран от Етър Велико Търново излиза срещу Лео Меси и Аржентина

мартин моран етър велико търново излиза лео меси аржентина
Снимка: ФК Етър Велико Търново
bnt avatar logo
от БНТ
00:25, 17.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Халфът на Етър Велико Търново Мартин Моран излиза срещу Лео Меси и Аржентина в Буенос Айрес в исторически мач. Моран получи повиквателна за националния отбор на Панама за гостуването на световния шампион на 23 март. Той е единственият от панамските футболисти, играещи у нас, удостоен с тази чест, като в селекцията този път не попаднаха Хосе Кордоба и Ромеш Ивей.

Селекционерът на Панама Томас Кристенсен извика 20 футболисти за двубоя с „гаучосите“, който ще е първи за тях след спечелената световна титла. 14 от тях играят в местното първенство, а останалите 6 – в чуждестранни клубове. Избраниците на селекционера започват подготовка на 19 март. Групата ще пътува за аржентинската столица Буенос Айрес на 21 март. Двубоят ще се играе на най-големия стадион в Южна Америка – „Ел Монументал“ на “Ривър Плейт”.

“Гаучосите” ще играят за първи път като настоящи световни шампиони и интересът към мача е колосален. Футболната федерация на Аржентина е получила невероятните 131 537 искания за акредитации за мача срещу Панама на най-големия стадион в Южна Америка.

Такъв интерес не е виждан никога в историята на футбола. Все още не е известно колко заявки за билети има, но няма да е изненада, ако се появи новина, че над милион души са искали да си купят билет, след като пет милиона души излязоха по улиците на Буенос Айрес, за да празнуват с новите национални герои. По официални данни стадионът събира 85 000 зрители и ще бъде претъпкан до краен предел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистките на България до 16 г. разгромиха Черна гора и спечелиха международния турнир в Албена
Футболистките на България до 16 г. разгромиха Черна гора и спечелиха международния турнир в Албена
Решителен кош на Везенков в края донесе победата на Олимпиакос над Жалгирис в Евролигата
Решителен кош на Везенков в края донесе победата на Олимпиакос над Жалгирис в Евролигата