НОВИНИ

Мартин Петров: Нямам фаворит на това световно, прогнозирам 2:2 на Испания-Германия

мартин петров нямам фаворит световно прогнозирам испания германия
bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 27.11.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български национал Мартин Петров даде интервю за БНТ, в което коментира развоя на Световното първенство по футбол в Катар и по-конкретно дербито от група Е между отборите на Испания и Германия.

Петров разкри, че няма изявен фаворит на Мондиала в Катар, а просто иска да наблюдава офанзивен футбол.

"Не може да се каже, че симпатизирам на Испания. Да ви кажа честно не симпатизирам на някой конкретен отбор на това световно. Просто искам да гледам атакуващ футбол, повече положения и много голове. Нямам фаворит", заяви Мартин Петров.

Бившият играч на Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити, Еспаньол и други сподели и какво очаква да види от двубоя Испания - Германия, който може да се окаже решаващ за развръзката в групата.

"Особено след днешната победа на Коста Рика над Япония групата стана непредсказуема, а когато един срещу друг се изправят Германия и Испания не знам и аз какво да очаквам. Надявам се да станем свидетели на един хубав и динамичен двубой, изпълнен с положения и дано има голове. Може би, Испания е една идея по-напред заради изразителната си победа и добрата игра срещу Коста Рика. Германия, за съжаление, има проблеми след тази загуба на старта. Спекулира се вече за смяна на треньора, а няма как това да не повлияе. В такива дербита обаче всичко остава на заден план и се концентрираш върху мача, защото един двубой може да промени неща. Виждате как Коста Рика ги смятаха за аутсайдери, а след тази победа днес те вече също могат да бъдат смятани за кандидати за излизане от групата", коментира Петров и допълни.

"Гави и Педри играят изключително силно, фланговете им също са много силни. Всички са страшно подвижни, така че дори не може да се каже в каква схема точно играе Испания. Практикуват хубав за окото футбол. Смятам, че няма да изневерят на този си стил. Според Германия ще излязат малко по-затворени, въпреки че трябва да търсят победата. Прогнозирам, че мачът ще завърши 2:2", завърши Мартин Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хави Мартинес: Надявам се шампион да бъде Испания или Германия
Хави Мартинес: Надявам се шампион да бъде Испания или Германия
МВнР: Вероятно има загинала българка при свлачищата в Италия
МВнР: Вероятно има загинала българка при свлачищата в Италия