НОВИНИ

Мартин Стоев: Браво на всички момчета, показахме колектив и характер!

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: BGvolleyball.com
11:09, 10.09.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Национални отбори
мартин стоев всички момчета показахме колектив характер

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години спечели група 1 на европейското първенство в Италия, след като се наложи над домакините с 3:2 гейма, в последния мач от груповата фаза в Марсиковетере.

Старши-треньорът Мартин Стоев заяви, че победата е дело на целия отбор и на колективната игра, като поздравява момчетата, а ето още какво каза селекционерът след големия успех:

„Мачът бе много труден. Влязохме сковано в него. Не можахме да бием сервис в началото, допуснахме много грешки. Затова накарах момчетата да изпълняват сервис- флот, за да намалим грешките и да играем на вариант блок-защита. Това даде резултат.

Във втората част бяхме водещият тим на полето. Третият гейм бе много важен. Освен борбеност и воля, се видя, че имаме и достойни смени. Борислав Николов, Венислав Антов и Виктор Бодуров оправдаха напълно присъствието си на терена и спомогнаха за успеха. Показахме колектив и характер!

Като цяло това е много, много важна победа. На момчетата непрекъснато им се говори, че трябва да умеят да играят под напрежение. Показаха, че могат. Ако искаме да печелим трябва да бием силните отбори. Направихме го в този мач, сега остават най-важните двубои в спора за титлата“.

Ще играем срещу Чехия на полуфинал, който с второто си място, трябва да е по-слабият отбор в другата група. Имаме два дни да изчистим главите си, да си починем и да се подготвим по-най-добрият начин за финалната фаза", завърши щастливият треньор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доставката на коронавирусни ваксини - най-голямото транспортно предизвикателство за авиацията
Доставката на коронавирусни ваксини - най-голямото транспортно предизвикателство за авиацията
Страхотна България срази Италия на Евроволей 2020
Страхотна България срази Италия на Евроволей 2020