НОВИНИ

Мартин Стоев: Ще направим всичко възможно да победим Италия и да се класираме за финала на Евроволей 2020

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:07, 08.09.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Волейбол
мартин стоев направим всичко възможно победим италия класираме финала евроволей 2020

Националният отбор на България по волейбол за юноши под 18 години се класира за полуфиналите на европейското първенство в Италия, след като победи Турция с 3:0 гейма.

Старши треньорът на "лъвчетата" Мартин Стоев заяви, че е много щастлив от победата, която класира тима ни същевременно във финалната четворка на Евроволей 2020 и за световното първенство догодина.

„Тръгнахме нервно в мача, с много грешки от сервис. След това обаче успяхме да влезем в ритъм, да намерим себе си и да поведем 19-17. Успяхме да наложим волята си и да вземем гейма, а с това да поведем, което бе много важно в мача", започна Стоев.

Във втория гейм тръгнахме уникално, поведохме с 5:0 и 11:4. Треньорът на Турция направи отчаяни смени, а при нас настъпи отново слабост, както в първия мач, отпуснахме се. Позволихме в някаква степен съперникът да се върне в двубоя, вместо категорично да го затворим. Но все пак отчитам, че това са все още юноши на по 17 години.

В третия гейм водихме и си мислихме, че турските състезатели са се предали, но не беше така. Отново се стигна до изравнена игра, но накрая, в тежките моменти показахме своите възможности, психически бяхме по-устойчиви и затворихме мача с чиста победа.

Освен успех, това е и хубав реванш за загубата от Турция през януари на квалификацията в София. С един мач направихме класиране на полуфинал на Евроволей 2020 и класиране за световно първенство през 2021 година.

Щастлив съм от успеха и това, което виждат присъстващите. Селекционерът на мъжкия национален отбор на Италия изгледа срещата и заяви след победата, че е много приятно изненадан от нашия отбор.

Класирахме се за полуфиналите на надпреварата, но в групата ни остава мач срещу Италия. Ще направим всичко възможно да победим домакините", завърши Мартин Стоев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабел от тролейбусната мрежа се откачи в квартал "Люлин"
Кабел от тролейбусната мрежа се откачи в квартал "Люлин"
Граждани поискаха шофьорската книжка на Тити Папазов
Граждани поискаха шофьорската книжка на Тити Папазов