НОВИНИ

Мая Манолова: Единодушно решихме да гласуваме против предложения от ИТН кабинет

отмениха частичното бедствено положение велинград
bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 09.08.2021
5199
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Взехме единодушно решение да гласуваме против предложения от „Има такъв народ“ кабинет. Това заяви председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

„Поели сме ясен ангажимент към българските граждани, към хората по площадите да подкрепим правителство на промяната, правителство, което да демонтира едноличния модел, правителство, което да се справи с корупцията, правителство, което да извърши смели реформи на първо място в съдебната системата“, продължи Манолова.

По думите ѝ протестиращите хора по площадите са искали две оставки, досега са получили само едната.

„Хората очакват реформи, промени в социалната сфера, в здравеопазването. За всичко това са необходими хора, смели, почтени, доказани професионалисти в своите области, хора с ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри в кабинета не са такива хора, те са семпъл състав в сравнение с големите очаквания на българските граждани, на хората, които бяха десетки, стотици дни по площадите на България. Част от предложените хора са напълно неприемливи“, каза Манолова.

„Предложена е едностранна декларация, която не е партньорски документ и не е партньорска декларация, в която няма ясни ангажименти, няма конкретика, няма срокове - тя е пълна с добри пожелания и просто с намерения. Така и споразумение не беше подписано“, каза още Манолова.

Председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ припомни, че няма да подкрепят кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и на ДПС и подчерта, че не са получили категорични гаранции, че това няма да е така. Не можем да правим компромиси с очакванията на българските граждани, категорична бе Манолова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Плевен подготвят шампионско посрещане за Стойка Кръстева и Ивет Горанова
В Плевен подготвят шампионско посрещане за Стойка Кръстева и Ивет Горанова
Отмениха частичното бедствено положение във Велинград
Отмениха частичното бедствено положение във Велинград