НОВИНИ

Мбапе похвали младия Брадли Баркола за изявите му в ПСЖ и с екипа на Франция

Капитанът на Франция говори пред медиите ден преди мача с Италия от Лигата на нациите.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
18:19, 05.09.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
мбапе похвали младия брадли баркола изявите псж екипа франция
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Килиан Мбапе похвали своя бивш съотборник в ПСЖ Брадли Баркола. Ден преди домакинския мач на Франция с Италия на "Парк де Пренс" от турнира Лигата на нациите, Килиан Мбапе отговори на въпроси на пресконференция като капитан на "сините".

„Формата, в която се намира Баркола е страхотна новина за него, за ПСЖ и за Франция", отбеляза френският нападател.

Баркола е автор на четири гола за ПСЖ във всичките три мача от Лига 1 от началото на кампанията, колкото е отбелязал през целия минал сезон.

"Радвам се за него. Той е добро момче. Пожелавам му всичко най-добро, но се надявам вие журналистите да го пощадите, когато не вкарва. Пожелавам му да продължава все така", коментира нападателят на Реал Мадрид.

Изявите на Брадли Баркола, който вкара при всяко влизане в игра за парижани от началото на сезона - гол срещу Льо Авър, две попадения срещу Монпелие и едно срещу Лил, според Мбапе, са достатъчно основание той да попадне в титулярния състав на "сините" за мачовете от Лигата на нациите.

Баркола, който на 2 септември навърши 22 години, беше част от състава на Франция и на Евро 2024.

„Той е пълен с увереност“, отбеляза Дидие Дешан в началото на септември.

"Той взима правилни решения и предприема точните действия. Винаги е имал тази способност. Говорим за млад играч, който направи много добър старт на сезона. Все пак, Брадли все още трябва да подобрява играта си и да надгражда", обясни селекционерът на "петлите", който според медиите във Франция ще остави Антоан Гризман на пейката за срещата с Италия в петък вечер.

Мбапе коментира участието на Франция в новата кампания от турнира Лигата на нациите.

"Вече спечелихме Лигата на нациите преди три години. Не мисля, че това ще ни даде някаква изключителна емоция сега. Спечелихме в Милано. Но в края на мача нямах чувството, че съм спечелил трофей. Тогава си казах „добре, какво следва?“, коментира стрелецът на френския национален тим ден преди мача с Италия.

"Парк де Пренс" е стадионът, който познавам най-добре в кариерата си. Тук имам само страхотни спомени. Не очаквам нещо по-специално от посрещането си. Основното е да тръгнем с успех в турнира. Европейското първенство е зад мен вече, беше тъжно, но го преодолях", добави още Мбапе.

Той коментира и трансфера си в Реал Мадрид.

„Аз съм на място, на което винаги съм искал да бъда. Шест месеца по-късно се чувствам добре. Щастлив съм, играя всеки мач и все още съм титуляр. Давам всичко от себе си, за да помогна на моя отбор", обясни нападателят.

„Винаги идвам да побеждавам с френския отбор. Щастлив съм, че съм в Мадрид, но удоволствието, което изпитвам, когато играя за националния тим, не се е променило“, увери Мбапе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Вельов става заместник-министър на културата
Калин Вельов става заместник-министър на културата
Какво отговори Пеевски за искания му имунитет от "Да, България"
Какво отговори Пеевски за искания му имунитет от "Да, България"